Kvivens Stemme

Title: Knivens Stemme
Forlag: Carlsenpuls
Forfatter: Patrick Ness
sprog: Dansk

(Bogform; Reklame for CarlsenPlus)


♥ ♥ ♥ ♥


På bogens bagside læses

“Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj. Intet er privat. Intet er hemmeligt.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd Hewitt til en mand, opdager han et område med total stilhed. Det burde ikke være muligt. Og nu må han flygte, hvis han vil gøre sig håb om at overleve …”

Anmeldelse:

Før denne bog var jeg faktisk kørt fast i en anden bog. En af de gange hvor læsningen bare går langsomt og man ikke rigtigt kan blive helt opslugt. Så endelig besluttede jeg mig for at lægge den bog fra mig som jeg var kørt fast i og starte på denne. Så skete der noget og der gik ikke lang tid før at denne bog var slugt.

Men i denne anmeldelse vil jeg bestræbe mig på ikke at afsløre for meget af handlingen, det skal være en overraskelse. For det var det for mig og jeg elskede det.
Ud fra bagsideteksten havde jeg forventet noget helt andet. Jeg havde tænkt mit og det havde fået mig til at samle bogen op, som havde mere gemt i sig end jeg lige havde fået ud af den lille forsmag som er skrevet på bogens bagside. Det var en af de gode slags overraskelser.

Perspektivet er en af dem som jeg holder en del af. Vi følger unge Todd som snart er en mand i følge hans omgivelsers definition. Han har levet med denne støj af tanker hele sit liv. Gennem hans øjne og erfaringer lære vi denne verden af kende. Det han ved deler han ved læseren og der han oplever følger vi med i. Dette perspektiv elsker jeg fordi at man som læser opdager verdenen og hemmeligheder sammen med hovedpersonen og han sidde og undre sig over sit og have sine teorier sammen med hovedpersonen. Om man så er enig med Todd eller ej.
Dette perspektiv giver generelt mulighed for overraskelser og misforståelser fordi man netop kun er lige så klog som hovedpersonen er det om sine omgivelser fra stat. Hvor jeg elsker overraskelser og muligheder i en bog, hvor man ikke ved eller kan gætte meget let til det hele. Det er så fantastisk i et et andet miljø og i et univers som har et et andet verdensbillede end det man er vant til, for der er der intet som er givet.
Denne skriveform synes jeg er gennemført i denne bog.

Jeg som ordblind lagde dog mærke til nogle ting som var skrevet forkert og dette var med vilje for at afspejle Todd´s baggrund, samt andre ord. Dialekter var også vist ved at skrive det lidt anderledes hvilket virkelig fungere godt i bogen.

Selve ideen med at alle kan høre hinandens stemmer var det der fangede min interesse i første omgang. Det er en sjov ide hvordan et samfund vil kunne overleve/leve med at kunne høre hinandens tanker konstant. Ingen stilhed, ikke engang fra sig selv. Kan slet ikke forestille mig omfanget af det kaos det må føles for dem som lever i det. Eller det at Todd aldrig har kendt andet i sit liv og så finder stilhed i en ellers så kaotisk støjende verden. Men denne stilhed som vi tænker det må da være en fantastisk opdagelse. Men for vores helt betyder det at han er nødt til at flygte for at det han kender for med stilheden står han over for en sandhed om hans verden.

Bogen var spændende og handlingen spændt til bristepunktet. Der var ikke et kedeligt øjeblik, flugt, sandheden som holdes hemmelig, gisninger.

Alt i alt var det en spændende bog. Spændende, hjerteskærende og fuld af håb.
Derfor giver jeg den 4 hjerter.
Jeg ser frem til den næste bog.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *