Arvingen

Title: Arvingen
Engelsk Titel: The Heir
Forfatter: Kiera Cass
Fra serie: The Selection
Bog i Serie: 4

(Hørt som lydbog, Ordblinde Biblioteket Nota)


♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:
(bogens beskrivelse kommer goodreads)

Tyve år er gået siden Illeás sidste Udvælgelse. I sin regeringstid er det lykkedes Maxon at skabe fred i landet og opløse kasterne, men dele af befolkningen har svært ved at vænne sig til de nye forhold, og utilfredsheden ulmer. Der er brug for en afledningsmanøvre, noget folket kan samles om mens der findes en løsning på problemerne: En Udvælgelse for den kongelige families ældste datter og tronarving, Eadlyn. Men Eadlyn er opdraget til at regere og er bestemt ikke villig til at afgive magt. Heller ikke til sit hjerte. Arvingen er fjerde bind i en serie om venskab, kærlighed, rivalisering og et samfund bygget på forbud og klasseskel.

Anmeldelse:

De første 3 bøger i serien tog mig med storm og jeg slugte dem meget hurtigt efter hinanden. Men efter den sidste kom det mig som en overraskelse at der udkom flere i serien. Med de tre første virkede bogen og historien færdig. Men da serien havde taget mig sådan med storm var jeg mere end glad for at der kom flere. Jeg ville vente til at jeg kunne låne dem på biblioteket hvor jeg havde lånt de første 3 bøger. Så kom der en hel del andre spændende bøger og stjal min tid men nu skulle det altså være at jeg læste videre.
Mine forventninger var neutrale fordi jeg har læst/ hørt blandet meninger om denne fortsættelse.

Jeg elsker lidt at man ser America og Maxon igen. Det er en sjov tanke at se dem fra et andet perspektiv. Vi ser dem gennem Eadlyns (deres datter) øjne. Men deres roller er nu som forældre og ikke meget andet. Der virker mærkeligt at man som læser har lært dem at kende så godt i de forrige bøger at de nu er transformeret til fuldendte statister i en historie der før var deres. De er kommet utroligt meget på sidelinjen taget i betragtning at de har været hovedpunktet så længe.
Deres beslutning og ide om at lade en ny udvælgelse ske, og lade det ske mod en af eget kød og blod. Da man forlod dem i sidste bog var de determineret på at lave en forandring, for hele folket og deres fremtidige familie. Men alligevel er det dem som foreslår en ny udvælgelse. Da jeg hørte dette om bogen i sin tid var jeg lidt skeptisk. Det lød ikke helt inden for rammerne af det som de personer man kendte til ville tillade under deres styre. Men i bogen efter min mening bliver det godt forklaret. De gør det som en skinmanøvre, for at distrahere så de kan ordne problemerne inden det kommer ud af proportioner. At lave en distraktion af folket fordi man mener at man gør det rigtige lyder som noget som kunne også ske i virkeligheden, hvis det var nødvendigt. Det som stadig gør det mere plausibelt i forhold til deres karaktere er denne udvælgelse sker under helt andre betingelser end i deres tid. Alle har ret til at tage hjem og sige fra hvornår det skal være. Det er tilfældig lodtrækning af den som frivilligt har meldt sig. Hvor Eadlyn heller ej står helt uden mulighed for at trække sig.

Bogens nye hovedperson er prinsesse Eadlyn. Hun er en god blanding af sine forældre. Dog har hun ingen sans for sine medmennesker på en uselvisk måde. I forhold til sine brødre og forældre virker hun meget forkælet og blind for andres problemer og følelser. Hendes udvikling kredser også om dette problem samt hendes frygt for at vise sine følelser og knytte bånd til andre mennesker der ikke direkte er i familie med hende. Denne selviskhed gør det til tider svært at holde helt med hende eller af hende. Hendes kamp med frygten til at åbne op er dog mere appellerende. Hvor man så også ser hende tage små skridt til faktisk at se længere end sin egen næsetip. Man kan argumentere for at presset med altid skulle være perfekt fordi et fejltrin kan komme i aviserne det næste øjeblik kan give en form for indadvendt syn på hele tilværelsen. Dog var hendes far ikke sådan i sin ungdom selvom han stod over for samme problematikker samt en meget mindre støttende familie. Hvor det så er lidt mærkeligt at med de forældre at Eadlyn har haft at hun er blevet så nærsynet i forhold til tilværelsen og andre mennesker.

Denne bog er spændende, sjov og sød, men den kan ikke hamle op med de tre sidste bøger i serien. Det virker mere som om at de tre første var hovedhistorien og så bagefter blev der lavet en to´er. Man genser universet og nogle af de karaktere man kendte og så aligevel ikke. Hvor de første bøgers fokus er romantik mens denne bog mere handler om Eadlyns udvikling og modning til den krone og ansvar som venter hende.

Alt i alt var bogen for sin vis spændende og jeg nød virkelig at gense universet. Men den gav ikke helt samme sus af trang til at med det samme støve den næste bog op og få også den fortæret. Derfor giver jeg den 3 hjerter. Og jeg skal helt klart få læst den sidste på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *