Skyggen fra Nord (Grænsen til Trafallas del 2)

Title: Skyggen fra Nord
Forfatter: Julie M. Day
Fra serie: Grænsen til Trafallas
Bog i Serie: Del 2

(Læst på bogform)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:

“Beliowen kiggede skeptisk først på ham og dernæst på mig. “I ved det ikke?”
“ved hvad?” spurgte Zachos, der ikke længdere lød lige så vred som før. Til gengæld gjorde uroen hans stemme skarp.
“Rygtet siger, at den halve har sluttet sig til oprørerne, og at det er hendes skyld, at de brænder byerne i Øst.”

Grace er blevet forvist fra landet Trafallas og sendt tilbage til menneskenes verden. Her forsøger hun at samle stumperne af sit gamle liv, alt imens minderne fra Trafallas bliver ved med at hjemsøge hende.
Men faren er ikke drevet over, og Oprørerne er farligere end nogensinde før. Samtidig lægger en Skygge fra Nord planer, der vil få fatale konsekvenser og tvinge Grace til at træffe et uundgåeligt valg.

Skyggen fra Nord er anden del i trilogien.
Grænsen til Trafallas er en fængslende fantasyfortælling om krig, magi og kærlighed, om at finde sin rette identitet og om at turde at ofre sig for at redde dem, man elsker.”

Anmeldelse:

Jeg læste overhovedet ikke bagsideteksten, før jeg begyndte på bogen. Grunden var, at jeg stadig fuldt ud kunne huske sidste bog og bare ville i gang med denne fortsættelse. Til alle post tillægger jeg bagsideteksten og kan nu sige, at jeg er glad for at jeg ikke læste den forud for bogen. Da der bliver fortalt alt for meget i forhold til handlingen, og det kan have en negativ effekt for læseoplevelsen. Selv små ting som at vide, at noget vil komme, om det er godt eller ondt, det er det som læseren skal gætte sig til igennem bogen ud fra plottet. For at gætte og håbe sammen med bogens hovedpersonerne er en stor del af læseoplevelsen efter min mening. Det er det, som giver bogen liv. Bogen er skrevet ud fra Grace synsvinkel. Graces´s viden og den viden. man som læser har erhvervet sig igennem bogen sammen med hende er det, man gætter ud fra og giver spænding. Når bogen har denne vinkel, er det en stor del af læseoplevelsen at opleve bogens handlinger sammen med Grace. Men med den størrelse som bogen har, sker der meget i handlingen fra start til slut, at det kan være svært at holde alt skjult og dermed ude af bagsideteksten. Men jeg ville anbefale at læse bogen, som den er uden bagsideteksten. Derfor har jeg valgt at gøre bogens bagsidetekst, som jeg altid har med i min post hvid skrift på hvid baggrund. Dette gør den usynlig for det blotte øje, men hvis i ønsker at læse bagsideteksten så kan i altid markere teksten og læse den. Men samtidig gøre den usynlig som spoiler for dem, som ikke ønsker at læse den.

Jeg vil starte med at dele med jer alle min absolutte første indtryk af bogen. Den første bog hørte jeg som lydbog og nu har jeg både købt den første del og anden del. Da jeg købte bøgerne og stod første gang med dem i hånden blev jeg en del overrasket over deres størrelse. Sikke nogle moppedrenge!!! Når man høre en bog som lydbog så er størrelsen af bogen mere diffus. Men godt ord igen så da jeg atter kikkede på lydbogens længde i tid så var det ikke så overraskende igen. Men lige meget om det er en lydbog eller fysisk form, hvis en bog er spændende nok så er den altid alt, alt for kort.

Zachos et temperamentsfuldt elever. Dette kan til tider gøre ham utroligt irriterende, synes jeg. Hvordan hans iver efter at beskytte Grace bliver brugt af ham til at holde ting hemmelige for hende. Hvilket jeg mener, er utroligt dumt i forhold til, hans endelige mål er beskytte hende. Hun kan ikke undgå farer, hvis hun ikke ved, hvordan den ser ud, eller om der overhovedet er nogle. Med lidt undertoner af besidderisk overbeskyttelse. Men i denne anden del af serien synes jeg, at han har tilegnet sig en del mere fornuft og lidt mere dybde til hans personlighed. Han er stadig sig selv vel at mærke, men jeg synes virkelig, at hans karakter er under udvikling. Mens Grace forbliver, hvem hun er igennem meget af bogen. Hun ønsker fred, ro og Zachos. Alle disse ting, som sker rundt omkring hende med hende som ufrivillig hovedperson, er bestemt ikke noget hun ønsker. Grundet dette virker hun en del passiv ud over hendes iver efter information om hvad der sker omkring hende. Men i forhold til beslutninger og handling virker hendes karakter mere passiv, hvilket jeg tror, er en stor del af plottet og den profeti, som kredser omkring hende. Og efter slutningen tror jeg, bestemt at der er en meget stor del personlig udvikling på vej mod hende, fordi omgivelserne tvinger hende til det.

Mere tror jeg, ikke kan siges uden at afslører alt for meget. Der sker utroligt meget igennem bogen, og det er utroligt spændende, det alt sammen. For min del fløj siderne afsted, og før jeg vidste af det, var jeg ved slutningen og kunne ikke helt begribe, at alle de sider allerede var vendt og læst. Mere vælger jeg ikke at sige, for tror, at det ellers enten ville blive for vag eller for afslørende.

Jeg har givet den 6 hjerter fordi den var mere end fantastisk, den greb mig virkelig den blev fortæret på ingen tid og efterlod mig med noget af en book hangover der vil noget. Som alle bøger der har opslugt en, så ved enden vil man have mere. Så jeg søgte efter den næste bog og fandt ud af at denne anden del udkom for over et år siden! Og der er, hvad jeg kan se, ingen nyheder om hvornår man kan forvente/glæde sig til tredje del! Det var dræbende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *