Sværd af Glas

Title: Sværd af glas
Engelsk titel: Glass Sword
Forfatter: Victoria Aveyard
Fra serie: Red Queen
Bog i serie: 2


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses:
(bogens beskrivelse kommer fra goodreads):

“Jeg er et sværd, et sværd af glas, og jeg er ved at gå itu.

Mare Barrows blod er rødt. Hun hører til samfundets bund: den almindelige befolkning, som skal tjene den sølvblodede elite. Men det viser sig, at Mare har Sølver-egenskaber. På overmenneskelig vis kan hun kontrollere lyn, og det gør hende til et våben, som de magtfulde Sølvere ønsker at styre.

Kongen kalder hende en umulighed, men hun finder ud af, at hun ikke er den eneste af sin slags. Hun undslipper den intrigante prins Maven og tager af sted for at finde og redde de andre Røde med Sølver-egenskaber. Hendes håb er, at de vil slutte sig til hende i kampen mod de magtfulde Sølvere, men den mission er livsfarlig og bringer hende på kant med sine allierede i Den Højrøde Garde.

Krigen mellem den voksende oprørshær og de sølvblodede magthavere intensiveres, og det samme gør Mares kamp mod det mørke, der vokser i hendes sjæl. Vil hun vakle under vægten af de mange liv, der må ofres for oprøret? Eller har forræderi og svigt allerede gjort hende hård?”

Anmeldelse:

Denne anmeldelse har været lang undervejs. Det er lang tid siden at selve bogen var læst samt næsten lige så lang tid siden at anmeldelsen var færdigskrevet. Men at skulle tage et billede var det der trak i langdrag. Det trak ind i min travle periode og så skete det overhovedet ikke. Men nu kommer den! Med billede! 

Det er lang tid siden at jeg læste den første bog. Det er lang tid siden jeg købte den anden bog og på reolen har den så stået i al den tid. Da jeg opdagede at jeg nu kunne høre HELE serien på ordblinde biblioteket så tænkte jeg det var på tide at fortsætte på serien. Men på grund af al den tid var jeg så også lige nødt til at høre den første bog igen. Det var dejligt at genfinde serien igen, specielt på et tidspunkt hvor man ikke skal vente på den næste bog, men bare kan læse/høre den igennem. 😀 

Mare er ny væk fra sit fængsel og er motiveret til at vælte dem som før holdte hende fanget. Men hun finder sin egen måde, den måde hun oprigtigt tror på er den rigtige vej. Hun ønsker at alle kommer til at leve lige, det kræver at angst for dem som har evner bliver blødt op, sølverne mister magten. Hun er først nødt til at redde de nybloder som stadig lever uvidende i landet men som står på den liste som Julian gav hende, en liste som også Maven er i besiddelse af. 

At finde dem er ikke let. For de skal gøre det uden at blive opdaget. De skal ud og ind af byerne, finde de nybloder de skal og give dem valget om at tage med dem. Men så let er det ikke for de er ikke kun i kamp med omgivelserne men også tiden og Maven som også har denne liste. Han søger også disse nybloder med evner, dog ikke for at rekruttere dem, men for at tilfangetage dem eller dræbe dem. 

Dette spil ødelægger Mare lidt efter lidt, men hun fortsætter for de hun når at redde, dem som hun træner til at blive bedre til at styre sine egne evner er håb. 

Samtidig kæmper hun med relationerne til Kal men mest af alt til kilorn. 

Denne bog byder på spænding fra start til slut, hvor det også er tydeligt at se nedbrydningen af Mare efterhånden som alt det hun ser og oplever begynder at gnave af hende. 

I første bog ser man sølverne som mennesker i gudeform fra de rødes perspektiv. Sølver har evner, de har magten i landet. De virker uovervindelige. Men så kommer der et nyt kort ind, nemlig røde med evner. Hvad jeg er meget glad for er at den ikke fortsatte med at se de nye røde med evner som en redning for landet for at give magten tilbage til de røde for deres eget liv. 

Historien gentager sig. Dette siges også i bogen. Da sølverne blev til frygtede de røde, den daværende normalbefolkning dem og derfor forfulgte dem og tilintetgjorde dem i frygt for deres evner. Nu hvor der er kendskab til røde med evner bliver de ikke kun set i bogen som frelsere. De er både frygtet af sølverne og normale røde mennesker uden evner. Mare ser dette og dette er nok den største udfordring i kampen om lighed. For mig virker det meget realistisk at de ikke kun bliver set som redningsmændene men at der er en frygt til dem. Det er naturligt at være bange for et menneske som har evner der gør dem i stand til utrolige ting, her i blandt nemmere at kunne slå ihjel. Sølverne stod ikke tilbage for at dræbe de røde de ønskede, så hvorfor ville andre med evner skønt de er røde ikke også gøre det samme. 

Det var spændende at gense denne serie igen og snart vil også den næste bog blive slugt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *