Ind i det ukendte

Title: Ind i det ukendte
Undertitel: Danske fantasynoveller
Sprog: Dansk
Forfatter: Sørine Amanda Nielsen, Nanna Andersen, Karin B. Dammark, Mathilde N Rybka, Morten Vestergaard, Laura Holmegaard, Gudrun Østergaard og Mia Louw Håkonsen
Forlag: Ulven og Uglen
Fået: Søster vandt et eksemplar til både hende og mig, igennem facebook konkurence

(Læst som bog)


♥ ♥ ♥


Bogens beskrivelse:

“Et nyt kapitel skrives. En skæbne forsegles. En passage åbnes, og en sjæl genopstår. En rød måne kaster sit lys over mørke handlinger, og fortabte sjæle søger efter hjælp. Hver historie er et skridt ind i det ukendte. 

Ind i det ukendte er en antologi med otte danske noveller, der fortolker fantasygenren på hver deres måde. Alle handler de dog om at bevæge sig fra ét stadie i livet til det næste, om at udvikle sig – til det værre eller det bedre.
Hvad sker der, når det velkendte forsvinder, og en ny virkelighed åbenbares?

Med indledning af den grå bibliotekar Jan M. Johansen.”

Anmeldelse:

Denne anmeldelse er lidt anderledes end normalt. For normalt er det romaner jeg læser, men dette er ikke en roman men en antologi. Den er fyldt med små historier som alle omhandler min yndlings genre, nemlig fantasy. 

Denne antologi var jeg så heldig at få via et blogevent for udgivelsen af bogen Gråzonen som min lillesøster havde vundet en invitation til med sammen med en ven, og der var jeg så heldig at hun tog mig med! 😀 Men fordi hun vandt denne konkurrencen fik vi begge et eksemplar af både “Gråzonen” og denne bog. 

Der var nogle af dem jeg syntes sad lige i skabet i forhold til min smag i noveller. Her kan jeg nævne den om vavieren og den med kragerne. De var fantastisk afbalanceret og skrevet perfekt til den størrelse de havde uden at det virkede for småt eller for langtrukkent.
Så var der også dem som jeg ville sige ikke var nok… Nogle som der burde havde været meget mere af! Nogle jeg håber meget på, at de som har skrevet dem kunne finde på at skrive videre på dem og gøre dem til en egentlig roman! Den om blodrøde måner, varulve og den hvor der er en anden form for genganger. 😉 Disse sad jeg tilbage med følelsen; “den kan da bare ikke stoppe her, der skal da være mere!”. 

Jeg læser sjældent noveller. Og det kommer nok af at jeg enten sidder med følelsen af at jeg gerne ville have mere eller fordi jeg sidder med den helt modsatte følelse. 😉 Men den største grund er nok at igennem skoletiden har man skulle igennem nok så mange mærkværdige noveller som ens lærer har tryllet frem fra ærmet, og smidt efter de studerende med en entusiasme man skal lede længe efter og som står meget i kontrast med ens mavefornemmelse efter endt læsning af novellen. xD
Men med disse noveller var det anderledes for mig. Jeg tror det er fordi disse var inden for en genre jeg virkelig holder af. Så jeg nød at læse de små eventyrere igennem bogen hvor jeg håber lidt at nogle af dem bliver til mere end en novelle på et tidspunkt. Dog skal det siges at jeg til enhver tid ville vælge en spændende fantasy roman frem for en antologi. 😉 

Det jeg virkelig nød ved bogen var springende i genren. Fra denne verden til helt nye, igennem forskellige tider og samfund. Med de mange forskellige slags novelle og eventyrer de byder på viser denne antologi bestemt hvor bred fantasy genren kan være.
Med hvor mange hjerter jeg skulle give denne bog, denne antologi, har været svært. Fordi hver novelle synes jeg nærmest skulle have haft hver deres hjerte bedømmelse. Men denne antologi skal nydes som den er, med de overraskelser der er. Det er et værk i sig selv i sin egen ret. Men det betyder ikke, at det ikke var svært at skulle give den hjerter. Jeg endte på 3 hjerter fordi jeg tror det er et godt gennemsnit af alle novellernes samlede bedømmelser.
Hvad syntes i til novellesamlinger? 😀 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *