The School for Good and Evil

Title: The School for Good and Evil
Sprog: Engelsk
Forfatter: Soman Chainani
Forlag: Harper
Fra serie: The School for Good and Evil
Bog i serie: 1
Købt: Fået i fødselsdagsgave

(Læst som bog)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bogens beskrivelse: 

“This year, best friends Sophie and Agatha are about to discover where all the lost children go: the fabled School for Good and Evil, where ordinary hoys and girls are trained to be fairy-tale heroes and villains. As the most beautiful girl in Gavaldon, Sophie has dreamed of being kidnapped into an enchanted would her whole life. With her pink dresses, glass slippers, and devotion to good deeds, she knows she’ll earn top marks at the School for Good and graduate a storybook prinvess. Meanwhile, Agatha, with her shapeless black frocks, wicked pet cat, and dislike of nearly everyone, seems a natural fit for the School for Evil.
But when the two girls are swept into the Endless Woods, they find their fortunes reversed – and they’ll quickly find that the only way out of a fairy tale… is to live through it.”

Anmeldelse:

Jeg elsker simpelthen denne bogs primis. At de karaktere vi kender fra eventyerene ikke kun er virkelige i deres helt egen verden men også at der er en skole for både det gode og det onde. At før snehvide fandt sin prins var hun en skoleelev ved skolen for det gode. At disse skoler lærer deres elever de kompetencer de har brug for, for at udleve deres egne lykkelige slutninger. At det godes og det ondes lykkelige slutninger hænger meget på om de kan slå hinanden, og her mener jeg ikke bare at vinde men at slå hinanden ihjel. For bogen kan lyde meget sukkersød når man tænker på vores eventyr figurer levende i deres helt egen verden og at 2 udvalgte børn pr hver 4 år kan få chancen for selv at få deres livs eventyr, at få en “fairytale” lykkelig slutning. Men dette har et men… Et stort men… For ikke alle kan blive prinsessen der får sin prins. Det gode og det onde kan ikke begge vinde og få den lykkelige sluting, de gerne vil have. For den enes lykkelige slutning er den andens værste mareridt. Der er et tvist til dette univers som virkelig fanger mig og fanger min opmærksomhed. 

Bogen er også skrevet på en virkelig fantastisk måde. Beskrivelserne og humoren er lige i øjet og jeg har ikke kunne dy mig for at finde et citat der virkelig kan vise dette;

Citat – “Swans twinkling on nightgowns, they flurried into each other´s romms, glossing lips, poofing hair, buffing nails, and trailing så much perfume that fairies passed out and littered the hall like dead flies.”

Dette citat synes jeg giver et godt indtryk af skrivestilen som beskriver tingene og omgivelserne elegant med et lille twist af humor. Hvilket var en fornøjelse at sidde og læse! 

Som læser følger du Sophie og Agatha, de to piger som er blevet kastet ind i denne eventyrlige verden. De er to vidt forskellige piger med vidt forskellige drømme. Hvor Sophie gerne vil ind i skolen for de gode og blive til en prinsesse og finde sig en prins. Hun elsker kjoler og gør sit til at sørge for, at hun ser smuk og indbydende ud. Hun er den person som klæder sig for det job hun ønsker. På den anden side vil Agatha meget hellere tilbage til deres landsby. Sophie ønsker sig inderligt at være god og blive til en prinsesse. Men hun er forfærdeligt og selvcentreret, overfladisk og med en portion af egoisme. Hun elsker lyserød og gør efter hendes holdning gode gerninger. Uden tanke for om disse “gode” gerninger faktisk var til nytte for modtageren. Agatha er ikke meget social, men hun holder af Sophie som sin eneste ven og vil gøre alt for at de skal komme hjem igen, fordi hun netop ikke kun ser det smukke ved denne verden de er dumpet ned i, men også de farer der lurer. Hun er meget beskyttende og vil gøre alt for dem hun holder af selv med omkostninger for sig selv. Starten hvor de bliver taget afsted til dette eventyr rige, havde de begge en hel klar ide om hvem der ville ende hvor, det samme gælder for hele deres landsby der har samme opfattelse som pigerne. For at give lidt et hint til pigerne, kommer der nu endnu et citat, hvor de står og diskuterer hvordan de skal bære sig af med at flygte. 

Citat – “ “And what direction would we fly in?” Agatha asked. The two girls discarded other options – leaving a trail of bread crumbs (that never worked); seeking a kindly hunter or dwarf (Agatha didn´t trust strangers); wishing for a fairy godmother (Sophie didn´t trust fat women)-until there was only one left.”

Smidt ned i en helt anden verden står de lidt med hver deres problemer. Den ene vil hjem den anden vil meget gerne skifte skole! 

Citat – “ “If we´re so pure, then what´s that?” An impish blond boy with spiky ears stood from Evil and pointed to Sophie. A burly boy from Good pointed to Agatha. “We have one too!”
“Ours smells like flowers!” yelled a villain.
“Ours ate a fairy!”
“Ours smiles to much!”
“Ours farted in our face!”
Sophie turned to Agatha, aghast.”

Det er ikke kun pigerne der er lidt i tvivl om hvorvidt at de er endt i den rigtige skole. Det var virkelig spændende at se til hvordan de vænnede sig til deres omgivelser samtidig med at udforske de skjulte facetterne og regler for denne nye verden. Samt at prøve at finde ud af hvorfor de endte der hvor de gjorde. 

Dette bogunivers er meget nuancerede og det er plottet også. Jeg nød virkelig dette eventyr, opbygningen og at der nemlig lå meget mere under overfladen. Jeg syntes simpelthen hele dette primis i denne bogs univers er så fint og gennemgribende. Men det bedste er at der er mange flere bøger i denne serie 😀 og de næste 3 bøger i serien allerede står og venter på mig på min bogreol! 😀  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *