Sea Witch

Title: Sea Witch
Sprog: Engelsk
Forfatter: Sarah Henning
Oplæser: Billie Fulford-Brown
Sider/længde: 8 timer 25 minutter
Forlag: Katherine Tegen Books
Fra serie: Sea Witch
Bog i serie: 1
Købt/app: Hørt på Mofibo

Hørt som lydbog ved mofibo


♥ ♥ ♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses:

“Wicked meets “The Little Mermaid” in the captivating origin story of the sea´s most iconic villainess, perfect for fans of Heartless and Dorothy Must Die. 

Ever since her best friend Anna died, Evie has been an outcast in her small fishing town. Hiding her talents, mourning her loss, drowning in her guilt. 

Then a girl with an uncanny resemblance to Anna appears on the shore, and the two girls catch the eyes of two charming princes. Suddenly Evie feels like she might finally have a chance at her own happily ever after. 

But magic isn´t kind, and her new friend harbors secrets of her own. She can´t stay in Havnestad- or on two legs – without Evie´s help. And when Evie reaches deep into the power of her magic to save her friend´s humanity – and her prince´s heart – she discovers, to late, what she´s bargained away.”

Anmeldelse:

Jeg har længe haft denne bog på min TBR liste. Jeg elsker virkelig et godt twist i bøger hvor man ser tingene fra et helt andet perspektiv. Derfor, at kunne se tingene fra kendte eventyrs skurke´s side, er noget jeg ikke kan stå for. Jeg elskede filmen Maleficent samt også filmen Megamind, dog denne bog tager ikke et andet perspektiv til et klassisk kendt eventyr. Dette er eventyret før “Den lille havfrue”, dette er eventyret om hvordan Havheksen blev til, hendes livs historie. 

Når du vender et eventyr. Når du ser et andet perspektiv for samme historie så kan det pludselig se meget anderledes ud. Her kan jeg ikke lade vær med at tænke på citatet;

Vi er alle skurken i en eller andens historie”. At kunne se historiens forløb, det der gjorde skurken til den person de er. Vil så historien du troede du kendte så godt, se anderledes ud? Vil den have en anden mening for dig?
Jeg tror kun en historie får meget mere dybde ved at have flere perspektiver, når tingene er meget mere nuanceret end sort og hvidt, godt og ondt. Når en bog får dig til at sætte spørgsmål ved de ting du troede du var sikker på. 

Det er nok det jeg kunne bedst lide ved denne bog. Fordi den tog noget vi kendte, og lavede nok om til at du ikke rigtig vidste alligevel hvad der ville ske. Det der var kendt var lavet om, men hvor meget vidste jeg ikke og dette brugte forfatteren i fulde drag. Hvilket gav en virkelig spændende bog. 

Jeg syntes den var mesterligt skrevet og virkelig spændende. Den havde både kærlighed, venskab, magi der har en pris, forventninger og livets barske realiteter. Men som alle historier, havde den en ende og vi vidste at dette var havheksens historie. Før hun blev til havheksen. Bogen var tragisk smuk, med nok håb og spænding til at glæde sig til den næste bog.

Jeg kunne ikke lade vær med at blive lidt overrasket over at selvom det er en engelsk bog så foregår historien heroppe i Norden. “Den lille Havfrue” var skrevet af H.C. Andersen og han kom fra Odense. Og selvom at dette er en anden vinkel på netop dette klassiske eventyr havde jeg mere troet at eventyret ville foregå i en eventyrverden, eller et andet sted.
Jeg tror at vi alle har en tendens til at blive tiltrukket mod det vante og kendte. At skrive, snakke og tænke i former af det vi allerede har set og kender. Så de fleste gange uden at tænke over det overføre vi hvordan vi har set og oplevet verden, over i det vi gør og laver. Det er for det meste helt ubevidst og jeg ville også sige helt naturligt. Og på samme måde tror jeg at min overraskelse ligger i at en engelsk forfatter skriver Norden ind i historien, også selvom at den orginale har sine rødder her. Hvor fx Odense blev flere gange nævnt i bogen. Det var overraskende og sjovt at høre velkendte navne, udtalt med tydeligt engelsk accent og udtale. Så ikke helt korrekt men genkendeligt :P. Men jeg tror at skulle høre en engelsk bog der lige pludselig siger danske navne på byer og ord med pære dansk accent måske også ville have lydt mere mærkeligt end at høre dem som bogen udtalte dem. 🙂 

Personerne i bogen er så nuancerede som mennesker er flest. Vi følger de 4 barndomsvenner igennem havheksens baggrundshistorie og det er ikke helt transparent hvem der er havheksen i starten. Ingen er helt gode eller onde. Hvor et billede af en person du altid har kendt kan forblænde en. Man er så sikker på man kender dem ud og ind, men kan man virkelig være sikker det? Kan man virkelig være sikker på at man virkelig kender dem, der er tæt på en? I bogen følger vi Evie og derfor kender læseren hendes tanker og følelser. Men for hendes omverden ser vi alt med hendes øjne og derfor hendes tro på hvem de er, samt også hvem hun selv er. Jeg syntes det var ekstremt spændende at prøve at gætte hvem havheksen er, for selvom jeg mente jeg var helt sikker så kunne man alligevel ikke være det, fordi bogen ikke er det klassiske eventyr vi kender, med et lidt andet. 

Den næste bog i serien, fortsættelsen til denne bog er også at finde på Mofibo og jeg skal helt klart også høre den! Dog synes jeg at denne bog godt kunne have stået alene. Vi kender alle historien af “Den lille havfrue” og det mest interessante var nemlig baggrundshistorien til vores egen skurk. Men det jeg finder interessant er så hvor meget i næste bog der bliver ved det vi kender, hvor meget der bliver lavet om samt igen om den næste bog vil læne sig op af allerede kendte versioner af eventyret og hvis den gør, så hvilken version den vil læne sig op af. Hvis altså ikke den vælger at tage lidt hist og her fra forskellige versioner. 

Men denne bog tager lidt fra H.C. Andersens fortælling. Det med ægte kærlighed eller døden for den stakkels havfrue, dog stadig meget anderledes fra Andersens originale fortælling. Hvordan vil fortællingen i næste bog udvikle sig, hvordan vil den hovedperson i denne bog udvikle sig i den næste? 

2 thoughts on “Sea Witch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *