Sea Witch Rising

Title: Sea Witch Rising
Sprog: Engelsk
Forfatter: Sarah Henning
Oplæser: Billie Fulford-Brown og Elizabeth Knowelden
Sider/længde: 9 timer og 39 minutter
Forlag: Katherine Tegen Books
Fra serie: Sea Witch
Bog i serie: 2
Købt/app: Hørt på Mofibo

Hørt som lydbog ved mofibo


♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:

“”The Little Mermaid” takes a twisted turn in this thrilling sequel to villainess origin story Sea Witch, as the forces of land and sea clash in an epic battle for freedom, redemption, and true love. 

Runa will not let her little sister die. Alia traded her voice to the Sea Witch for a short at happiness with a prince who dosen´t love her. And his rejection will literally kill her – unless Runa intervenes. Under the sea, Evie craves her own freedom – but liberation from her role as Sea Witch will require an exchange she may not be willing to make. With their hearts´desires at odds, what will Runa and Evie be willing to sacrifice to save their worlds?
Told from alternating perspectives, this epic fairy tale retelling is a romantic and heart-wrenching story about the complications of sisterhood, the uncompromising nature of magic, and the cost of redemption.”

Anmeldelse:

Dette er den anden bog af historien om havheksen. Denne bogs handling læner sig dog i højere grad op imod H.C. Andersens originale historie omkring “Den Lille Havfrue”, end den første bog gjorde. Dog er det på ingen måde den samme historie, samt den også omhandler havheksens kamp, og syn på det hele. Sidste bog så vi fra Evies synspunkt mest af alt. Men i denne bog er det delt op mellem Evie og Runa. Som lydbog er denne opdeling udført på den fantastiske måde at have en oplæser til hver af deres stemmer i bogen. Dette gør at den der lytter til bogen meget let kan høre forskel. Samt så giver det også bare en fantastisk kant at der er en fysisk stemme til hver af bogens to stemmer. 

Jeg elsker når lydbøger ligger sådan et arbejde i deres bøger. At de går det ekstra skridt for at give læserne (/lytterne) lidt ekstra til deres læseoplevelse. <3 At oplæseren ændre stemmen, at de laver lydefekter, lyder vrede når bogens karaktere er vrede osv. Dette er alle ting som giver ekstremt meget til læseoplevelsen! Det får en, til i højere grad til at blive fanget i historien.
Ved denne bog får bogens to stemmer en fysisk stemme. Dette gør at oplæseren ikke bare er en oplæser men på magisk vis er oplæserens stemme også bogens stemme. 

Man kunne næsten tænke at Evie igennem flere år fanget på havets bund, i sin hule, alene. At hun igennem al den tid har ændret sig, blevet til havheksen. Ja hun, er havheksen, blevet klogere og stærkere men ikke kun som heks. Jeg synes virkelig at man som læser kan mærke at hun på samme tid er den samme person som sidste bog men også er blevet ældre, voksen. 

Personer som kan være rolige i selv den vildeste storm har præget den sidste bog, og går stadig igen i denne bog. Dog i denne bog, er historiens anden stemme Runa meget anderledes. Hun er en storm i sig selv. Hendes følelser er ikke til at tøjre og hun er tro mod sig selv og hendes følelser. Hun følger sit hjerte fuldt ud ligesom sin søster gør det. Men med viljekraft og følelse man virkelig kan tage og føle på. 

Denne bog handler som den sidste om ægte kærlighed. Hvor denne bog tager flere facetter af ægte kærlighed op. Søsterkærlighed, venner, og den mellem de forelskede. Og igen skildre denne bog ikke den perfekte verden men, mere den virkelig verden med alle de gråtoner den kan have. 

Selvom jeg synes at den første bog godt kunne have stået alene uden en efterfølger så vil jeg sige at denne bog alligevel er god efterfølger til den. Den tager lidt mere af historien vi kender fra eventyret og drejer det lidt mere. Det er nu mere som om at første bog gav mere et afsæt til denne men stadig er et eventyr i sin egen ret. Disse to bøger supplere hinanden perfekt. 

Dette var en spændende og medrivende ny vinkel til eventyret om “Den Lille Havfrue” som de fleste kender. At kunne se det fra havheksens synspunkt, at høre hendes baggrundshistorie og i det hele taget se historien fra en anden vinkel og på en anden måde var både spændende i sig selv men også spændende at se hvor meget fra det originale eventyr der var blevet inkorporeret i bøgerne og hvor meget der er ændret. 

Hvorfor jeg har givet denne bog 3 hjerter? Fordi jeg syntes den var en god bog, spændende og jeg i det hele taget godt kan lide når kendte eventyr bliver omskrevet. Om så eventyret få et lille twist eller om der kommer en helt anden vinkel på eventyret. Jeg synes specielt om når eventyret stadig består men at der er arbejdet med reglerne eller rundt om eventyret. Denne bog har længe været på min TBR liste og jeg er glad for at jeg fandt den på Mofibo. Jeg kan anbefale at nyde disse bøger som lydbøger. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *