The School for Good and Evil 2 : A World Without Princes

 

Title: The School for Good and Evil
Undertitel: A World Without Princes
Sprog: Engelsk
Forfatter: Soman Chainani
Forlag: Harper
Fra serie: The School for Good and Evil
Bog i serie: 2
Købt: Fået i fødselsdagsgave

(Læst som bog)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bogens beskrivelse: 

“In the epic sequel to the New York Times bestselling novel “The School for Good and Evil”, Sophie and Agatha are home, living out their Ever After. But lige isn´t quite the fairy tale they expected. When Agatha secretly wishes she’d chosen a different happy ”ending, she reopens the gates to the School for Good and Evil. But the would she and Sophie once knew has changed.
Witches and princesses, warlocks and princes are no longer enemies. New bonds are forming; old bonds are being shattered. But underneath this uneasy arrangement, a war is brewing and a dangerous enemy rises. As Agatha and Sophie battle to restore peace, an unexpected threat could destroy everything, and everyone, the love – and this time, it comes from witin. Soman Chainani has created a spectacular would that NEwbery Honor author Ann M. Martin calls “A fairy tale like no other, complete with romance, magic, and humor that will keep you turning pages until the end””

Anmeldelse:

Jeg har kun glædet mig vildt meget til at gå i gang med denne efterfølger efter den første fantastiske bog! Denne bog har kun stået tåldmodigt og ventet på at jeg greb fat i den, og endelig fik jeg mig da også taget mig tid. Og hvordan var den så? Tja, jeg glæder mig en del over at jeg også har de to næste efterfølgere også at glæde mig til! 

Jeg er mere end vild med beskrivelserne i denne bog! Som i også så i min anmeldelse af den sidste bog så er beskrivelserne ikke mindre end geniale! De er livlige og tegner et klart billede men samtidig er så fantastisk sarkastiske på sin helt egen måde! Fantastiske eksempler kan i finde i min anmeldelse af sidste bog, hvor jeg ikke kunne dy mig for nogle citater som jeg virkelig elskede igennem bogen! Men for denne bog har jeg ingen citater til jer. Kun lovning på at den er lige så fabelagtig skrevet som den sidste! 

Noget specielt og aldeles fantastisk ved denne bogserie (indtil videre) er at den får mig til at tvivle. Hvad er godt, hvad er ondt og i det hele taget sætter den tvivl omkring hele universet i bogen for læseren. For hvad er sandt? Så forestil dig en heks, fra et eventyr. En ond heks der er derfor at spolere den gode slutning for vores helte. Forestil dig disse helte, måske en prinsesse og hendes prins… I din forestilling hvordan ser de ud? Hvordan er de?
Hvor man tit kan lægge vægt på det ydre i langt de fleste tilfælde. Men denne bog sætter fokus på det indre! Hvad gør dig til en god eller ond person? Hvad er kriterierne for om man kan sige at denne person er ond eller god? 🤔 Man kan tit male tingene meget sorte og hvide med rigide regler. Vi kan nemt  meget hurtigt selv i den virkelige verden reagere og dømme ting og andre mennesker ud fra et alt for farvet syn. Dog har eventyrer regler, selvfølgelig har de da det, men disse grænser som reglerne giver har nu godt af at blive rykket lidt med en gang imellem. 😉 I en verden som ikke blot er sort og/eller hvid men måske endda lilla, måske endda en hel regnbue af farver, så kan det være svært at manøvrere i den. At huske at at være gode samtidig med at finde og skabe sin egen lykke. Men igen der er regler. Vi kan vælge at se igennem fingre og undskylde de valg vi tager som vi selv inderst inde godt kan se ikke er helt så “gode”. Men det gør ikke handlingen bedre eller mere god, mere rigtig… Handlinger har konsekvenser. Og i denne verden har ønsker også store konsekvenser! 😉 

Denne bogserie er et eventyr. Det er forklaringen bag alle eventyrene. Dog er det ikke en lutter regnbuer og kage. Som en af de helt gamle GRIMMS eventyrere så er der regler og dybder som ikke kun er eventyrlige, men også forfærdelige og denne helhed giver en fantastisk bogserie! 

Jeg elsker mere og mere denne bogserie og jeg glæder mig allerede meget til at se hvad den næste bog vil føre eventyret hen! 

Jeg må indrømme at jeg igen har læst bogen uden at læse bagsideteksten først. Og ud fra det jeg havde forestillet med med sidste bogs slutning og denne bogs forside så havde jeg gættet fuldstændigt forkert. Så igen må jeg indrømme at forfatteren virkelig overraskede mig med plottet! Jeg kan kun anbefale denne bog vidt og bredt! Den er overraskende og virkelig spændende! Hvor noget det bedste er at den vil få dig til at tvivle igen og igen. Og selvom du lukker bogen i efter har vendt den sidste side så igen kan man ikke vide sig sikker på noget!
Alle bøger har et tørt sted. Et sted hvor der ikke sker så meget men i stedet for, så får du informationer til at bygge hele det op med. Men mesterligt så er selv disse passagerer fyldt med humor at de på ingen måde kan kaldes tørre! 😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *