Den uendelige historie

Title: Den uendelige historie
Engelsk titel: The Never Ending Story
Sprog: Dansk
Forfatter: Michael Ende
Oplæser: Christian Engell, Henrik Zangenberg
Sider/længde: 14 timer og 1 minut
Forlag: Gyldendal
Købt/app: Hørt ved Mofibo 

(læst som lydbog)


♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses:

Bogens beskrivelse: (Kilde: Mofibo)

“Den uendelige historie er det episke eventyr om drengene Atréju og Bastian og deres kamp for at helbrede Den Barnlige Kejserinde for den mærkelige sygdom, der truer med at slå hende og dermed også landet Fantásien ihjel. Undervejs på deres rejse, først hver for sig og derefter sammen, kommer de rundt i hele fantásien, møder lykkedragen Fuchur og lærer ikke kun Fantásien men også sig selv bedre at kende.”

Anmeldelse:

Denne har alle punkterne for at være et klassisk eventyr. Den har mange “point of no return”, mange hvor man tror at nu er historien ved at være ovre men så tager den en drejning og bygger op til en ny “point of no return” og dette aspekt fik virkelig historien til at leve op til sit navn. Denne bog har solide sektioner der i sig selv kunne være sit helt eget eventyr men faktisk fungere godt sammen. 

Bogen har et fantastiske emne. Nemlig de fleste bogelskeres største drøm. At en bog man læser er virkelig, at den verden man fantasere sig ind i er virkelig og endnu bedre så kan du være med til at redde dette univers og selv være en del af den!  Dette var også virkelig det der fangede mig ved bogen. Det var også virkelig spændende at se vores hovedperson stille og rolig blive bevidst om at personen i bogen han læser om bliver bevidst om hans tilstedeværelse og omvendt. Færden for at redde dette univers hvor der er overraskelser i hvert et hjørne og nye spændende væsner. 

Bogen har ekstremt mange steder hvor bogen decideret næsten starter på en helt ny fortælling og så stopper op og siger at det er en helt andet eventyr og det kan blive til en anden god gang. Ved nogle af disse sad jeg virkelig og ønskede at høre denne side historie! Hvis dette havde været et spil, og disse små historier var “side crest” så ville jeg i mange tilfælde bestemt taget ud på disse små eventyrer! 

Spoiler alert! 

Bogen opstiller hele denne rejse denne verden sender folk på som noget fantastisk. Det lyder også meget fantastisk. Også fordi den ender meget åbent. At eventyret ikke nødvendigvis er ovre. At eventyret og bogen kan genfindes og opleves igen og igen hvis man er “heldig” at finde bogen igen. Men…. Bag ved alt det fantastiske, det opstillede eventyrlige syntes jeg virkelig der gemmer sig noget der ser mere skræmmende ud end eventyrligt, noget der nærmere sig et mareridt. En fælde for alle dem der falder over denne bog og begynder at læse den.
For du bliver trukket ind i at redde denne verden som du har inviteret din tid i. Du har læst en bog, blevet fanget af handlingen og eventyret. Spændingen har trukket dig med og nu står de og venter på at du skal gå ind i bogen, enhver bogelskers drøm, og redde deres verden. Du skal starte verdenen fra bunden. Fantasere, ønske dig til at opbygge hele verdenen fra bunden. Men mens du skaber verdenen mister du stille og roligt dig selv i processen. Du skal hjem igen, det er vigtigt. Dette skal du huske men som du bevæger dig igennem dette univers mister du dig selv, dine minder og hvorfor du burde arbejde for at komme hjem igen. Der er regler du ikke er blevet advaret om som kan have virkelig negative konsekvenser for dig. Handlinger der kan gøre at du bare ikke kan komme hjem igen. Hvis du kommer igennem ud på den anden side, selv imens du mister din hukommelse og dig selv i processen, du har kæmpet og du står på tærsklen til at komme hjem igen til at redde dig selv. Så bliver den sidste og værste regel afsløret. For i din færden har ikke kun udlevet dit eventyr men også bare ved at tabe et sværd, gå forbi en person eller snakke med en ridder, osv. har startet flere hundret små eventyrer. Og du kan ikke tage hjem før alle du har afsluttet alle disse små opstartet eventyre! Så hvis du ikke har fået dig en rigtig ven alt imens du stille og roligt har mistet din hukommelse og forståelse for hvem du er, der nu i denne kritiske situation kan tage over for dig og påtage sig opgaven med at føre alle disse eventyre til ende samt alle de eventyrere der også starter på grund af dem. Hvis du ikke har fundet dig sådan en person igennem dit eventyr så er du på røven! Du er fanget og dømt til en skæbne som en skygge af dig selv som aldrig vil dø, en version af dig selv som hverken har et sprog eller en sammenhænge tanke. Fanget. Jeg kunne ikke lade vær med at se dette mere som et mareridt end et eventyr. Dette er grunden til at denne bog har fået det antal hjerter den har. 

Dog har flere ladet mig vide at der også findes en film version! Den skal helt klart ses på et tidspunkt! Se hvor forskellig den er fra bogen. 😉 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *