Opvågningen

Title: Opvågningen
Sprog: Dansk
Forfatter: Pernille Neergård
Sider/længde: 364 sider
Forlag: Dreamlitt
Fra serie: Verdensherrerne
Bog i serie: 1

(læst som bog)


♥ ♥ ♥ ♥


Bogens beskrivelse: 

““Anna stoppede brat på dørtrinnet til stuen. Hun mærkede dårligt nok sammenstødet med Nora, der ikke havde været opmærksom på opbremsningen. En kold rislen løb op langs ryggen på hende og forstærkede hovedpinen. Det var, som om hele stuen befandt sig i et andet univers. Et univers uden tyngdekraft. Den store, tunge egetræssofa kom let svævende over gulvet, som en satellit på nattehimlen. Spisebordet og dets otte stole gled let rundt i vægtløsheden, bogreolen med alle Sørens krimier mindede om en slowmotion malmstrøm af bøger.”

Annas Evne vågner efter et opgør med hendes forfølgere. For at lære at kontrollere sine kræfter bliver hun sendt til Jordens parallelverden, Elamenta. Anna befinder sig nu i en racekrig mellem Elamenta og Skyggeriget, og da hendes Evne udviser særlige egenskaber, bliver hun undervist af selveste Seeren. 

Men hvorfor underviser Seeren hende i emner, som er forbudt for andre elever på Underskolen? Hvorfor hvisker folk bag hendes ryg? Og hvad er i virkeligheden sandheden om hendes forældre?”

Anmeldelse:

Det første jeg kom til at tænke på ved at skrive denne anmeldelse var hvor påfaldende det er at, Anna bogens hovedperson, hun virkelig ikke undrede sig mere over den store fjendskab hun møder overalt på sin vej. Hvor meget en hel parallelverden af personer bare virker til at undgå hende eller direkte hade hende. At det ikke i større grad undre hende. Min teori at der er noget magi ind i spillet her. Og dette håber jeg virkelig at få bekræftet i næste bog, fordi den skal helt sikkert læses! 

Jeg faldt lidt over denne bog på min bogreol hvor den bare sådan lidt har ventet på at jeg skulle få øje på den. Og der har den stået og ventet så længe at den næste bog i serien faktisk er udkommet. Hvilket godt kan ses som et plus. 😛

Jeg kan virkelig godt lide den lidt anderledes syn på den nordiske mytologi/religion. I stedet for at de er mytologiske guder, så er de levende individerne fra en parallelverden til vores. På grund af en virkelig længerevarende krig, for alt for længe siden, opstod så den nordiske mytologi. Hvilket er en vildt kreativ måde at føre noget kendt ind i et nyt eventyr univers. 

Bogen lægger meget op til at være sådan en bog, samt bogserie, hvor hovedpersonen skal lære sig selv at kende via også at lære sin fortid samt sin familie historie af kende. Dette er ikke lige hendes omverdens plan for hende, men på grund af hendes evner, er hun nu lige midt i begivenhedernes omdrejningspunkt og fortiden vinder ind på hende. De reagere virkelig som om de kan holde alt skjult for hende. Alle ved det omkring hende, men nej hun vil aldrig finde ud af sandheden… Det kan self have noget med magi at gøre, eller bare at folk går ud fra at det ved hun godt… 

Som hovedperson er hun forholdsvis nede på jorden, sky samt en nørd. Den sidste del kommer hende virkelig til gode fordi hun bliver direkte smidt midt ind i en uddannelse i en helt anden verden og forventes at skulle, inden for nærmest ingen tid, kunne lige så meget som de der er opvokset i denne verden. Altså fra børnehave til gymnasieniveau på ingen tid. Og det er ikke kun at lære at styre sine evner men også kunne landets historie og alle de andre resterende fag de nu har. Hvilket er ganske vilde forventninger. Som har store konsekvenser for hende hvis hun ikke indlever. Sindsygt! Men som sagt at hun er en nørd kommer hende til gode fordi efter endt sidste side så ser det ud til at det ikke er helt umuligt for hende!

Der er forholdsvis meget, heriblandt Annas familie og fortid, der mangler en forklaring samt mange ting jeg syntes bogen hinter til. Det glæder jeg mig ret meget til at finde ud af om bliver afsløret i næste bog! Noget ved slutningen i denne siger mig at hvert fald noget bliver afsløret i næste bog. 😛

Så kommer vi til kærlighedsinteressen. Nogle gange kunne han godt bruge at få hoved ud af hans egen røv. For helt ærligt det tog ham VIRKELIG lang tid at komme sig over sig selv. Hvis altså han virkelig er det? Har læst bøger før hvor sådan nogle typer får tilbagefald. 🙃 Men gennem bogen får han sig faktisk taget sammen og viser en helt anden side af sig selv, en nærmest sympatisk person. Det er virkelig en fornøjelse at se ham igennem bogen æde sine egne ord og stolthed mens han modvilligt falder fuldstændig pladask. Men som han har begået sig i forhold til det hele vil der komme nogle udfordringer til næste bog. Jeg GLÆDER mig seriøst til at se hvordan han lige snor sig ud af det. 😆 Han er jo nærmest to personer i sig selv og de skal jo på et eller andet tidspunkt forenes. 😆 

Noget andet jeg virkelig glæder mig til ved den næste bog er at høre mere om krigen som godt nok kommer lidt ind på livet af vores helte. Men stadig virker til mere at være en del af periferien. Alle anerkender krigen. Attituden virker meget til at være at det mere er et lod i livet eller en uforanderlig del af deres natur at være i krig… At tage og beherske er lige så en stor del af livet som at ånde. Jeg venter bare på at finde ud af mere om hvorfor denne krig. Hvad med den anden side? Hvilket slags folk er det?   

Jeg kunne virkelig godt lide universets opsætning og jeg sidder her tilbage med en følelse af potentiale. At det kan blive en rigtig god og spændende bogserie. Bogen gav hvert fald god grobund til en hel masse jeg virkelig glæder mig til at finde mere ud af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *