GRIMM (1+2)

Title: GRIMM
Undertitel: Gendigtet af Benni Bødker og Kenneth Bøgh Andersen
Sprog: Dansk
Forfatter: Benni Bødker og Kenneth Bøgh Andersen
Oplæser: Torben Sekov
Sider/længde: bog 1: 5 timer 12 minutter,  Bog 2: 5 timer og 39 minutter.
Forlag: Storytel Orginal
Fra serie: GRIMM
Bog i serie: 1+2
Købt/app: Hørt ved Mofibo

(læst som lydbog)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:

Bogens beskrivelse: (Kilde: Mofibo):

Bog 1: “Nogle historier er så modbydelige, at de næsten ikke bør fortælles… Brodrene Grimms eventyr er kendt og elsket af både børn og voksne i hele verden. De oprindelige eventyr udkom første gang på dansk i 1821 – og de var bestemt ikke særlige børnevenlige. De var smukke, forunderlige og fantasifulde, men de var også grusomme, blodige og uhyggelige. Nu har forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker, der begge har stor erfaring med at skrive både eventyr og gys, gendigtet ti af Grimms bedste og mest grufulde historier. Det er de oprindelige eventyr – med forræderi, frygt, ondskab og død – men skrevet på en måde, så man kommer helt ind i fortællingerne og ind i den farlige verden, der var engang. De to fortællinger er til alle, der har lyst til en god historie, der både er gammel og samtidig helt ny – oplagt familieunderholdning fra ca. 12 år. 

 

Bog 2: “Flere historier, der er så modbydelige, at, de næsten ikke bør fortælles… Velkommen tilbage til Grimms grumme verden – og til to historier, der på en og samme tid er både gamle og helt nye. De oprindelige eventyr var forunderlige og fantasifulde, men også uhyggelige, grumme og blodige. Forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har gendigtet endnu ti af de bedste og mest grufulde eventyr, så vi kommer helt ind i fortællingerne og langt ind i den farlige verden, der var engang. 

Glæd dig til en samling rigtig gode historier, der får hårene til at rejse sig, og som samler familien. Oplagt familieunderholdning fra ca. 10 år. 

 

Eventyrerne i bøgerne:
Hans og Grete – Den syngende knogle – Historien om drengen der drog ud for at lære at blive bange – Rapunzel, dødens gudsøn – Røverbrudgommen – fitchers fugl – højboernes gave – Pigen uden hænder – Rødhætte – Snehvide – Hånden og kniven – Bjørnemanden – Sommer og vinterhaven – Det blå lys – De tre håndværkere – Enebærtræet  – Sesambjerget – Mariabarnet –  Tonerose. 

Anmeldelse:

Jeg ELSKEDE virkelig at tulle rundt med gode gamle eventyr i ørerne! Kan i huske dengang man var lille og et sådan lille eventyr kunne tryllebinde en, få en til at blive forfærdet helt ind i sjælen. Blive revet med af glæden og blive overrasket. Jeg syntes virkelig at man fik den samme oplevelse nu her som voksen. For selvom at man mener at man kender en historier så er den landt fra den du husker som barn. Der er nogle mere forklaring på hvorfor. Der er nogle gange mindre. Det er helt sikkert mere grusomme, forfærdende og overraskede på den lidt groteske facon. Men dette er helt sikkert med til at forbløffe og fange måske mere i højere grad den voksende læser. Netop fordi det er barsk. Men alligevel har det den lidt hårde og direkte retfærdighed og humor, måske til tider lidt sort som simpelthen får en til at trække på smilebåndet.  

Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at smile af “De tre håndværkere” og “Historien om drengen der drog ud for at lære at blive bange”. 😆 På en måde genkendte jeg dem og på en helt anden måde var de nye men humoren var der! Som barn elskede jeg historien om “Historien om drengen der drog ud for at lære at blive bange” men der sker dog noget helt andet til sidst hvor som jeg hørte dengang at hans prinsesse forskrækkede ham, med vand dengang. 

Jeg blev virkelig også fanget af “Rapunzel”. Der var så meget jeg huskede for historierne dengang, så meget jeg godt vidste i brudstykker om den oprindelige historie og i virkeligheden så meget jeg ikke vidste og som endte med at overraske mig. 

Der var også historier jeg ikke kendte før jeg hørte dem i denne bog. Nogle af disse kan ikke blive glemt igen. En fordi den virkelig fangede mig, et sødt dog barsk lille eventyr “Pigen uden hænder” og nogle fordi de var så forstyrrende og grusomme at man bare lyttede fuldstændig paf til tider. Et godt eksempel på sådan en var historien ved navn “Enebærtræet”.
En sidste jeg vil nævne er “Tonerose” som hinter til et helt andet enevtyr som slet ikke er med i nogle af bøgerne! Jeg ventede spændt på at den næste historier skulle tage det eventyr op som “Tonerose” eventyret lagde op til. Men nej. Det kom ikke som det næste. Og faktisk skulle jeg vente længe for det kom overhovedet ikke. 😆 Ev. 😆 

Så spørger du, er disse bøger mon noget for mig? 🤔 Hvortil jeg kun kan svare at jeg synes virkelig ikke man nogensinde bliver for gammel til at høre en god historie og slet ikke et godt eventyr! Og det var fantastisk at gense samt at opleve nye eventyrer skrevet så levende som de to herre har gjort det! 

Samt lidt ekstra til jer der hører lydbøger! For hvis du er en af dem som tit eller en gang imellem hører lydbøger så ved du at der er forskel på oplæsere. Hvor meget arrangement de ligger i det samt bare hvor god de er til at læse en historie med stemning! Denne oplæser gør et fænomenalt stykke arbejde i at give den helt rigtige stemningen til eventyrene og det fanger bare utroligt godt! 😄

Desuden har du lagt mærke til at de to bøger har forskellig aldersgrænse? 😉 Jeg ved ikke hvorfor at man må være 2 år yngre til den anden bog. For syntes bestemt ikke at anden bog har færre hårrejsende historier. 😱😎

Selvom det lyder som om der ikke er en plan om en næste bog i serien så var det virkelig en hyggelig og uhyggelig oplevelse! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *