The Year of the Reaper

Title: The Year of the Reaper
Sprog: Engelsk
Forfatter: Makiia lucier
Sider/længde: 324
Forlag: Clarion Books
Fra serie: Ingen. Ingen bogen er en standalone.
Købt/app: Fairy Loot abonnement 

(læst som bog)
(Købt ved via Fairy Loot månedlige abonnement)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bogens beskrivelse: (Kilde: Goodreads):

“The past never forgets…

Before an ambush by enemy soldiers, Lord Cassia was an engineer’s apprentice on a mission entrusted by the king. But when plague sweeps over the land, leaving countless dead and devastating the kingdom, even Cas’ title cannot save him from a rotting prison cell and a merciless sickness.

Three years later, Cas wants only to return to his home in the mountains and forget past horrors. But home is not what he remembers. His castle has become a refuge for the royal court. And they have brought their enemies with them.

When an assassin targets those closest to the queen, Cas is drawn into a search for a killer… one that leads him to form an unexpected bond with a brilliant young historian named Lena. Cas and Lena soon realize that who is behind the attacks is far less important than why. They must look to the past, following the trail of a terrible secret—one that could threaten the kingdom’s newfound peace and plunge it back into war.”

Anmeldelse:

Igennem Fairyloot har jeg et abonnement hvor jeg får de mest flotteste udgaver af allerede flotte bøger.  Hvis i ikke kender det er det en af mange mulige bog bokse abonnementer man kan få, herigennem får man tilsendt en bog hver måned som er en special udgave fra specifikt denne service.  Med abonnementet i december fulgte denne bog med boksen. Decembers måneds tema var “Dance with death”. Hvilket er et fedt emne. Bogen er en stand alone og den er perfekt sådan. Og den er perfekt ind i den rolle. Der behøves ikke at komme en efterfølger, den står mere end fint for sig selv. Samt var det også en rigtig god bog! 

Nu har vi levet i en tid med pandemi. Ikke den værste vi har set i vores verdens historie. Her i dette forår ser det endda ud som om det er noget vi så småt kan begynde at glemme. Vi har endda et danmark tilbage til normalen nu som før Corona indtog billede og ændret vores alles hverdage og liv.. Denne pandemi vil/har lagt sit mærke på vores historie. Hvor tiden her efter, når vi helt er kommer ud på den anden side, nok vil efterlade et mindre mærke på vores historie til fremtiden. Denne bog gør noget lidt anderledes. Der er mange store begivenheder i verdenshistorien som har været så store og altafgørende at det nu igennem vores skolegang bliver gentaget utallige af gange. Men hvad så med tiden bagefter disse begivenheder. 

Denne bog sætter nemlig fokus på netop efterspillet på en stor altafgørende begivenhed. Den er inspireret af tiden efter den sorte død. Efter så meget død og frygt for at blive smittet, se andre dø, se familier forsvinde. Hvor kongeriger skal genfinde sig selv efter at miste så stor en del af dens befolkning. Igennem alle ødelæggelserne og døden er livet og hvad de troede der skulle hænde dem i livet ændret fuldstændig. 

Det første kapitel får en til at tro at det er en helt anden slags bog.  Men den ændre karakter næsten med det samme og vi møder vores hovedperson Cas som i den grad er mærket af død og stridigheder. Før døden tog en finkæmning igennem verdenen mærkede han på første hånd stridighederne der kan være mellem to riger. De år han var hjemmefra gik han fra at være en dreng til at være en mand, hårdt farvet af hårde og dyrt købte erfaringer og minder om kaos og overlevelse. Held i uheld. Med det, er han et ændret menneske, et andet menneske der vender hjem, her i starten af bogen end det der rejste ud i sin tid. 

Lena er en anden nøglefigur i bogen som også er farvet af den verden der er dem efterladt. Hun har holdt på sit hjerte og er en utrolig empatisk dog stærk kvinde. Disse to hovedpersoner har en fantastisk kemi og sjov humor og det er dem vi som læsere følger. Jeg kunne virkelig godt lide bogens karaktere. De har deres fejl og mangler og de har oplevet et helvede på hver deres måde og er dybt mærket af det alle sammen. Dette skal de alle på hver deres måde også arbejde med. 

Et andet vigtigt aspekt bogen har er Cas kan se spøgelser, de afdøde. Hvor dette er et virkelig sejt aspekt af bogen så er det ikke et der på nogen måde tager overhånd. Det er mere forklaring, opbygning eller små hints. Men aldrig en nøgle til magisk at løse alle de problemer de støder på. Eller det altafgørende i hans væsen eller hvordan andre ser ham. Hvilket jeg syntes var en rigtig fin måde på både at inkludere sådan en evne uden at det er direkte det store tema i bogen. Jeg har altid elsket gyserfilm, specielt med spøgelser så denne lille fine detalje elskede jeg virkelig ved bogen. Fortidens spøgelser uden rigtig at sige noget fortalte de deres helt egen historie om de levende som de omgav. På denne måde forklarede bogen utroligt meget og gav dybde til steder og personer i bogen uden at over forklare eller have for mange udstik-historier. Det gav en mere intim følelse uden alle ting var sagt direkte, samtidig hjalp det med at holde på bogens stemning. 

Stemningen kan jeg så ikke lade være med at nævne heller. Pandemien er på forfald i bogens verden og de efterladte skal skrabe et liv og en tilværelse sammen igen. Der er mangel på alt. Præster, farmere, sundhedspersonale og noble. Høj som lav så skal de tilpasse sig og finde nye roller samt personer til de roller som nu står ledige. Alle har mistet, alle har set  gruopvækkende ting og naturen omkring har heller ikke helt sluppet. Så stemningen er meget præget af en sorg og den lidt forvirret følelse man får efter en storm, hvor man står i stilheden efter og ser på alle ødelæggelserne og det kaos den har efterladt. Men på så mange måder også af det lille håb som livet efter et kaos har. De kan se livet gå videre og med det de bygger op og kæmper for, ser de fremgang og dermed også et nyt håb for fremtiden.
Og så er der også mysteriet! For hvem i dette kaos synes der skal mere død til, hvem synes ikke om den nye fred mellem de to riger. Hvem vil efter alt hvad der er sket angribe den nye dronning? 

Man kunne nemt sige at fordi det er en bog der har taget inspiration fra en tid efter en altopslugende pandemi der tog alt for mange liv at det er en af den slags bøger man kunne overall beskrive som deprimerende. Men dette er langt fra hvad den er. Det er den type bog hvor der er håb i kaos. Det er efter kaosset. Skønt de mennesker der står på den anden side er godt farvet af hændelserne så er livet der står dem i møde fyldt med håb. Jeg ville sige at denne bog er en fantasy bog  indblandet krimi elementer hvilket forfatteren virkelig har sluppet godt af med. 

Hvorfor så ikke give den 6 hjerter? Jeg har givet den 5 hjerter fordi jeg virkelig elsker dette lidt ændret fokus på en tid efter en pandemi. Fokus på hvad der er sket efter alt er ændret. Med toner af krimi med et mysterium at løse. Dog havde jeg meget tidligt gættet hvad sandheden bag mysteriet var. Men handlingen og de personer vi følger gennem bogen gjorde bogen stadig svær at lægge fra sig. Men den havde helt klart fået 6 hjerter hvis jeg ikke havde gættet mysteriet så tidligt. Men 5 hjerter betyder stadig at dette var en fantastisk bog. 

Hvad syntes i om bogen? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *