Familie Bridgeton; En uventet forelskelse

Title: Familie Bridgeton
Undertitel: En uventet forelskelse
Engelsk titel: Bridgertons; The Viscount Who Loved Me
Sprog: Dansk beriget med musik og lydefekter
Forfatter: Julia Quinn
Oplæser: Tammi Øst, Camilla Lau, Pelle Emil Hebsgaard
Sider/længde: 11 timer og 28 minutter
Oversat af: Christa Leve Poulsen
Forlag: People´s lydbog/E-bog
Fra serie: Familie Bridgeton/Bridgertons
Bog i serie: 2
Købt/app: Hørt på Mofibo

(Hørt som lydbog)


♥ ♥ ♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses:

Bogens beskrivelse: (Kilde: Mofibo)

“Denne version er beriget med musik og lydeffekter. En version uden denne berigelse findes også. 

LONDON, 1814. Den unge greve Anthony Bridgerton er en af de mest eftertragtede ungkale i byen, men han er også berygtet for sin noget løsslupne livsstil og sin hang til fester og smukke kvinder. Derfor kommer det bag på alle, da han noget uventet beslutter sig for at gifte sig. 

Hans udkårnes storesøster, Kate har imidlertid i sinde at gøre alt, hun kan, for at forhindre forlovelsen – og snart må Anthony sande, at det er Kate og ikke hans udkårne, der fylder hans drømme om natten. 

En uventet forelskelse er andet fritstående bund ud af otte i den verdenskendte romantiske serie om Familien Bridgerton. 

Den verdenskendte romantiske serie om Familien Brudgertin udkommer nu endelig på dansk. En uventet forelskelse er andet bind ud af otte. 

Lydbogen her er beriget med underlæggende musik og lydeffekter, som understøtter bogens historie. Lydbogen findes også i en version uden denne berigelse. 

Famile Bridgerton får premiere som tv-serie hos Netflix i 2020.” 

Anmeldelse:

Det første der skal siges i denne anmeldelse er at bogens beskrivelse er direkte skrevet fra mofibo og de stavefejl som er der, er nogle som også er på mofibo. 

Jeg blev opmærksom på denne serie da min familie anbefalede mig den på Netflix. Så en aften begyndte jeg på at se den på Netflix og de næste mange dage stod nærmest hver eneste frie øjeblik på at se denne første sæson igennem. Derefter kunne jeg simpelthen ikke vente på at de næste episoder ville komme ud, derfor kastede jeg mig ud i bogserien i stedet for. Dette er så også grunden til at i ikke vil kunne finde en anmeldelse på den første bog i serien. Fordi jeg valgte at gå direkte over at læse bog nr. 2, da jeg i min utålmodighed skønnede at jeg havde jo “set” første bog igennem den første Netflix sæson. Jeg elsker virkelig muligheden i bare at kaste sig over bøger når man er alt for utålmodig til at vente til næste sæson/film. 😛   

Denne bog er hvad den sælger. Det er en serie omhandlende 8 søskende og deres historie om hvordan de finder kærligheden. Det er helt igennem kærlighedsdrama sat i et lidt ældre london. Denne serie fokusere på kærligheds delen så der er minimum af drama og maximum af kærlighed. 

Jeg kan allerede afsløre at i kan vente flere anmeldelser af denne serie. For af kærlighedshistorier så er denne serie ekstremt sød. Dog i forhold til tv-serien på Netflix så vil jeg nu sige at der er en del flere ting som tv-serien faktisk gør bedre end bøgerne. CHOK! Og dette siger jeg uden at have læst den første bog, kun set første sæson som omhandler denne bog, dog hvor jeg har læst helt til og med bog 4. 

Det første er at tv-serien lader alle søskende komme til sin ret på en eller anden vis. Selvom at første sæson omhandlede Daphne og historien i hvordan hun fandt kærligheden. Så er hendes søskende ikke totalt fraværende i hendes historie. Faktisk tværtimod så sker der også ret så meget i deres liv igennem hendes kærlighedseventyr. I bøgerne omhandler hver bog kun et par. En kærlighedshistorie. Tidslinjer for hvornår alting sker for de enkelte overlapper men dette håndtere bøgerne med at fokusere på én kærlighedshistorie og hvis der sker noget der overlapper så vil det først blive forklaret i næste bog. På den måde så er nærmest alt hvad der sker mellem kærligheds interesserne eksklusiv den bog, der omhandler deres kærlighedshistorie. Dette gør det mere enklere for en læser, men jeg kan simpelthen ikke vende et blind øje til hvor utroligt godt tv-serien faktisk har arbejdet med denne tidslinje og sørget for at hver karakter kommer til sin ret, så vi faktisk bygger et tilhørsforhold til alle seriens karaktere. Samtidig med stadig at holde hovedfokus på ét pars kærlighedshistorie. Det er smukt udført. Så derfor glæder jeg mig stadig virkelig meget til hvordan de har fortsat serien på Netflix, når den næste sæson kommer.
Noget andet som tv-serien gør fantastisk er at den har flere sidehistorier vi følger. For eksempel, de bøger jeg nu har læst af serien har jeg manglet rigtig meget en karakter! Og det er dronningen! Hun er awesome og hendes historie som tv-serien lægger op til var noget jeg virkelig glædet mig til at smugkigge på via bøgerne. Men jeg må så trist erkende at hun er en karakter der fuldstændig kun er eksklusiv tv-serien. Derfor noget jeg må vente tålmodigt på til den næste sæson kommer ud. 

Som de fleste kærlighedsromaner (hvis de er gode) så efterlader de en lille følelse af håb med en kæmpe portion af awwww! Det jeg virkelig godt kan lide er at serien omhandler en hel søskendeflok, og deres vej til at finde kærligheden. Det er ikke kun en historie men en hel families historie om kærlighed og liv. På den måde fortsætter historien lidt, med at du stadig får lidt information om små øjeblikke set udefra om de karaktere som de forrige bøger har afsluttet. Meget lidt ser man af disse små øjeblikke i bøgerne men jeg håber at tv-serien vil gøre ekstra ud af dette! 

Selve kræighedhistoirerne samt at bogserien ikke kun omhandler om et par, men flere. Som opdeles således at et par har en bog. Så minder denne serie mig lidt om “The Black Dagger Brotherhood”. Hvor den store forskel er nok fantasy/paranormal aspekt som Bridgeton serien ikke har, samt hvilken tid som handlingen finder sted i og at der nok lidt mere action i “The Black Dagger Brotherhood”. Men at serien ikke kun omhandler et par, eller en person, men en hel række af karaktere som du stille og roligt lære at kende. På denne måde holder historien og universets sig frisk, men du slipper ikke helt de forrige bøgers hovedkaraktere lige med det samme. Små øjeblikke og glimt af deres liv sniger man sig til via de andre bøger. Dog kommer rigtig mange karaktere fuldstændig til sin ret gennem hele “The Black Dagger Brotherhood” serien. En bog har er par som fokus men det betyder bestemt ikke at alle andre karaktere derved er i baggrunden. 

Denne anden bog i serien Bridgeton, handler om den ældste bror i familien Anthony. Men jeg må indrømme at jeg bedre kan lide den kvindelige hovedperson Kate. Hun har virkelig ben i næsen. Hun har nærmest givet op på kærligheden. Hendes søster er deres eneste håb, set med hendes øjne. De har ikke mange midler og de har kun råd til at betale sig fra en selskabs sæson. Derfor må de to søstre debutere på samme år. Hvilket betyder at Kate må vente og være en del ældre end gennemsnittet og hendes søster lidt yngre. Hendes lillesøster er smuk og fin. Derfor ligger der meget pres på hendes skuldre for at finde et godt parti der ikke alene kan tage sig af hende men også hendes mor og storesøster Kate. Dette tror jeg er en af de store grunde til at Kate tager hendes søsters ægteskab meget alvorligt. For mest af alt vil hun helst have at hendes søster finder kærligheden, og ikke skal nøjes med mindre på grund af den situation de står i. Dette betyder at da Anthony kaster sine øjne på Kates lillesøster, står han overfor mere modstand han nogensinde havde forventet i Kate. På denne måde kommer de også til at lære hinanden at kende.
Kate har et kæmpe hjerte og er en løvinde unden lige, når det kommer til at beskytte dem hun elsker. Specielt imod playboys, som Anthony har et alt for solidt ry for at være. I forhold til sin egen kærlighedsliv har hun mere planer om at leve et simpelt liv på landet. 

Anthony. Anthony. Anthony… Han er en mand af den tid. Han kommer fra en meget kærlig familie. En familie der tager sig af hinanden. Han voksende op til at se sine forældre leve sammen, elske hinanden. Han voksede op med at se ægte kærlighed og sammenhold. Men i den tid var kvinder bare mindre værd. Anthony vil med alt hvad der er i hans magt beskytte hans søstre imod den slags mand man selv mener at han er. En der er meget løs på tråden og søger kvinder der er ligeså. Men som han selv siger i bogen så ville han aldrig rører en kvinde af højere byrd. Men en sangerinde er helt i orden… Mens han beskrev sine forrige forhold og hans principper så døde en lille smule af min respekt for ham. Det var ikke ekstremt mandsovinisktisk men mandsovenistisk var det, og hans syn på kvinder virker som noget der er farvet af den tid han lever i. Farvet af at han selv mener at hans overbevisninger og hvordan han ser verdenen er helt normale og ikke mindst ædle dog med den undtagelse at han ikke helt kan lide den side af sig selv, som er så løs på tråden. Han har faste principper, men mens han forklarede sig, sin tankegang, sin overbevisninger rullede jeg så mange gange med øjnene jeg må have lignet den hund fra eventyret omkring fyrtøjet med øjne så store som tekopper, begge rullende. Ud over dette har han også sine dæmoner at slås/arbejde med. 

Bogen finder sted i 1800 tallets London. Dette er en meget romantiseret tid og med flotte store kjoler der kun giver lidt ekstra til denne romantisering af tidsalderen! Der er vogne trukket af heste, der er de fine haver og parker som vi nok alle tænker på hvis vi siger London 1800 tallet. Der er selvfølgelig også en helt anden kultur og social korrespondance som gør det hele meget mere eksotisk at høre om, set i et  perspektiv til det liv vi kender til i dag. Dette giver bøgerne et meget lille hint af eventyr, selvom det mest af alt er kærlighedshistorier. 

Denne kærlighedshistorie er utrolig sød! Dog var Daphne´s kærlighedshistorie en hel del bedre. Og jeg kan allerede sige, at der er noget af glæde sig til i de næste bøger! Jeg glæder mig mest af alt til at fortælle jer alle om Collins kærlighedshistorie. 

Dette er en bog, og bogserie, jeg ville anbefale hvis du bare lige nu har behov for noget sødt. Noget opfriskende. Der er eventyre vi tager på i bøger hvor hjertet sidder helt oppe i halsen af spænding. Hvor du frygter for heltene eller undrer dig over mysterier sammen med heltene. Der er nogle bøger der er så fantastiske men på samme tid også tunge. Der sker meget og når du er færdig med sådan et vidunder, så kan der forekomme bookhangover..! Dette sker selv for den bedste. Dertil så er der nogle gange behov for de bøger der bare er søde hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde den i ro og mag. Kan man kalde disse rebound books? Men lige meget om du bare er til en god kærlighedshistorie eller om du lige har behov for noget velsignet sødt og hyggeligt så er dette serien for dig. 😉 

Nogle gang er der bare behov for en kærlighedshistorie! Noget der er sødt og romantisk. En historie du selv kan falde for altimens man sidder og læser den. En bog, en historie, hvor kærligheden er i højsæde, som simpelthen handler om kærligheden. Hvor man kan sidde og sige awww. En rigtig god historie hvor man hepper på personerne for at de skal finde kærligheden og leve lykkeligt. Simpelt. Derudover er det bare en rigtig fornøjelse at opleve London i 1800 tallet fra bogens perspektiv.
Dette var en af de søde små kærlighedshistorier som man bare nogle gange kan bruge i sin læsning. Et dejligt pust af kærlighed med alle de helt store følelser. Dette er en serie jeg allerede har læst videre på, så anmeldelser på de næste bøger er blot lige om hjørnet! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *