Vejen til Panteon

Title: Vejen til Panteon
Sprog: Hørt på Dansk
Forfatter: Boris Hansen
Oplæser: Torben Sekov
Sider/længde: 10 timer og 55 minutter
Forlag: Tellerup
Fra serie: Panteon-sagaen
Bog i serie: 1
Købt/app: Mofibo

(Hørt som lydbog ved Mofibo)


♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:
Bogens beskrivelse: (Kilde: Bagsidetekst)

“I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke. 

Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun tog af sted:

Juvelen. Brylluppet. Husk på tallet 12!

Inden længe opdager Lucas at Cassandra er draget ud på en lang rejse til en fremmed verden der ikke burde eksistere. 

En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig. 

Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men rejsen i hendes fodspor fører ind i et spind af mysterier og løgne…”

Anmeldelse:

Jeg har hørt denne bog i forbindelse med Ulven og Uglen Fantasychallenge 2021, som Juli udfordringen. Denne måneds udfordring lød på: de“Læs en bog om en episk rejse.” Denne bog har faktisk stået på min reol og ventet på mig i et stykke tid, men den var bare perfekt til denne måneds udfordring. Dog valgte jeg at høre den som lydbog ved mofibo trods den fysiske bog på reolen, da lydbøger har den fantastisk egenskab at kunne høres samtidig med at man kan lave diverse opgaver. Og som de fleste andre måneder kommer månedens bog ud i sidste øjeblik. Hovedårsagen til dette er at jeg er virkelig dårlig til at tage mig sammen til faktisk at tage et billede der kan udgives sammen med anmeldelsen. Eller det er det jeg give skylden. 😆 

Bogens helte er igennem hele bogen ude på en episk rejse i en anden verden og derfor var denne bog perfekt til måneds udfordring. Men hvorfor de rejser i denne anden verden? Den forklaring de giver til alle der spørger på deres vej, er at de er i denne magiske verden for at finde deres ven og hente hende hjem igen. Men det er også meget tydeligt at der ligger meget mere bag Lucas´s grund til at ville hente hende tilbage. 

Den episke rejse starter i en fremtidig version af vores verden hvor vores helte lever i det der kaldes Zonen, hvor de kun har lov at leve så længe de er under 17 år gamle. Derefter er de overladt mere til sig selv. Inden da er de overladt til sig selv i lejligheder i zonen forbeholdt forældreløse børn, der er blevet for store til de “behøver” andre mennesker til at passe på dem. Altså de sender bare børn ud til at leve for dem selv. De giver dem mad og et tag over hoved men meget mere får de ikke. Deres skole er hvor de lære hinanden det de nu ved. Her i denne zone blandt forældreløse børn starter historien. Vores helte er meget tæt på at blive smidt ud og har meget lidt tid at nyde det forholdsvise “sorgløse” liv de har levet indtil nu og meget snart bliver smidt nådesløst ud i resten af verdenen. Det er vildt hvordan deres skole faktisk fungere. At de faktisk møder op og prøver at lære hinanden de små ting de nu kan, og som de enten har fået lært af ældre der kom før dem eller de har lært sig selv.

Med det de har lært og det de kan, flader de næsten over et rum der ud over at det er fyldt med noter og landkort skrevet af deres ven som forlod dem og zonen er der også en dør til en anden verden. Jeg tror vi alle sammen kun kan bifalde hvad de nærmest med det samme bestemmer sig for at gøre. Nemlig at pakke grej til at rejse ud i denne nye verden! Man kan nok ikke sige andet end at det er dumt og farligt, nærmest bare at springe ud i en helt ny ukendt verden, men ville i ikke gøre det samme hvis i fik chancen? Samt så er der meget få fantastiske historier hvor heltene kun holder sig til det kendte og trygge. 😛 Men som i nok har gættet det så er de nok de mindst kvalificerede til bare at springe ud i en helt ny verden. De ved meget lidt af bare deres egen verden og uden tøven og uden frygt hvor der normalt dertil følger en god portion påpasselighed, springer de ud i det. På den bedste og mest søde naive måde springer de bare ud i en ny verden med begge ben og håber at lande forsvarligt og i et stykke på den anden side. Det eneste de har at gå efter er de få stikord som Cassandra efterlod sig. Ord de skal finde mening med i denne nye verden og følge for at finde hende.
Som læser ved du ikke mere end vores hovedpersoner. Du er lige så uvidende om denne verden som de er. Hvilket betyder du lære sammen med vores helte og deres meget ligefrem, dog lidt klodset, måde at gå til livet på. 

Vores eventyrrejsende er 3 drenge. To tætte venner og en som bare lige var der ved fundet af porten af ren og skær nysgerrighed. Sidstnævnte er et muskelbundt og lidt af en bølle. Jeg må indrømme at jeg var lidt overrasket over at han faktisk fik sådan en vigtig rolle i bogen. Han startede ud som en side karakter. En du er bestemt til at enten at hade eller være småirriteret over. Men dog stadig en person der sniger sig ind i eventyret, samt ind som en af vores 3 gæve rejsende. I forhold til vores lille bølle her, så elsker jeg måden hvordan bogen leger lidt med karma her. I hans egen verden er han en stor bølle af en bøf der finder sin sjov i at være efter andre mennesker. I den nye verden finder dens beboer ham til hans store overraskelse ham ualmindeligt grim og de lægger på ingen måde skjul på deres observation. Det er så også ualmindeligt sjovt at læse disse interaktioner mest af alt på grund af hans reaktioner. 😆

Lucas er lederen. Han vil gerne vil finde Cassandra igen og måske af flere grund end hvad han umiddelbart lige selv vil indrømme. Dog virker det som om at hans venner er lige så sikre på hans rigtig bevæggrunde til at rejse efter hende.  Af hans venner virker han også til at være den som er mest bange for fremtiden selvom han nok ikke helt vil være ved det. Han har opbygget sig et liv i Zonen, en familie igennem de venner han har fået og bor i opgang med. Alt står til at ændre sig og det er ikke kun på grund af den magiske port der findes til en helt anden verden. Men også af de forandringer der venter forude og hvor det vil føre ham og alle hans venner hen.
Den sidste i vores lille gæve folk er meget relaterbar for alle os nørder af fantasy. For han er en fantasy nørd. En der har læst måske flere bøger en de fleste og ikke kun flere end dem fra Zonen. Han udlever de fleste fantasy nørders største drøm, nemlig selv at være en del af eventyret.
Sammen giver de en rigtig god og sjov dynamik! Bogen handler om en episk rejse. At opdage en ny verden og finde sin egen plads. 

Den nye verden de rejser rundt i er meget forskelligt fra vores. Forholdet til Guder og ikke at tale om magi er meget anderledes. Politikken virker meget fremmedartet og lovene ligeså. Bogens cover gengiver rigtig godt de to verdener. En engel fra den nye verden og det øde landskab som vores helte lever i og som de kalder for Zonen. 

Bogen har 2 perspektiver. Et fra drengenes synspunkt og rejse og det andet perspektiv er fra en engel. Men dog er omdrejningspunktet vores 3 modige rejsende. 

Det er ikke så tit at man falder over en fantasybog har hoved omdrejningspunkt er en gruppe rejsende drenge. Jeg er spændt på om bogen holder dette igennem de næste bøger eller om vores lille gruppe vil blive større og/eller om vores perspektiv vil brede sig lidt. 

Men denne bog var helt klart kun starten. Der er så meget mere til boguniverset som er en gåde. Samt så er der lagt op til meget spænding! Hvad de lærte gennem rejsen, hvad de fik, hvad de kom tilbage til samt det vigtigste, hvad de mistede på vejen! Jeg ser frem til at se mere til boguniverset og finde ud af hvad det næste der venter vores helte. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *