The Cruel Prince

Title: The Cruel Prince
Sprog: Engelsk
Forfatter: Holly Black
Sider/længde: 370 sider
Forlag: Hot Key Books
Fra serie: The Folk of the Air
Bog i serie: 1
Købt/app: Købt på Fantasy Festival 2019

(Læst som bog/paperbag)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Bogens bagsidetekst:

“Of course I want to be like them.
They´re beautiful as blades forged in some divine fire. And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.

One terrible morning, Jude and her sisters see their parents murdered in front of them. The fearsome assassin abducts all three girls and brings them to the world of Faerie. Mocked and tormented for being merely mortal, Jude soon realises that to survive in the treacherous, dangerous world of the royal court, she needs to be as cunning and deceitful as the Fey themselves.

But the stairway to power is fraught with shadows and betrayal. And looming over all is the arrogant and charismatic Prince Cardan.” 

Anmeldelse:

Jeg har læst denne bog i forbindelse med Ulven og Uglen Fantasychallenge 2021, som August udfordringen. Denne måneds udfordring lød på: de “Læs en bog med LGBT-elementer.” Denne perle har stået på min bogreol lige siden jeg købte den til Fantasyfestival 2019. Jeg syntes den lød spændende dengang og det syntes jeg stadig da jeg tog fat i den for at bruge den i denne måneds læse udfordring. Jeg fik nemlig af vide fra pålidelige kilder at denne bog netop har elementer af LGBT.
I bogens verden af magi og Fae er der helt andre regler end de dødelige menneskers verden. I deres verden hvor løgn kun kan komme fra dødeliges munde, skydevåben skønt de kender til menneskenes verden er stadig forskellige slags buer. I deres verden er kærlighed også lidt anderledes som ikke ser forskel på køn. Hvor det nærmeste eksempel i bogen er vores hovedpersons egen søster som er Bi. 

Igen i denne måned er jeg ude i sidste øjeblik med både læse og anmelde bogen. Og igen siger jeg at næste måned vil jeg være bedre. Jeg vil læse næste månedens bog tidligere! Nu er det blot spændende at finde ud af om hverdagen samt alle de dejlige distraherende ting der er omkring den vil igen gøre at jeg først får læst måneds bog i sidste øjeblik. xD  

Tilbage til bogen. Vi kender alle til overleveringerne og myterne omkring fae, eller hvert fald til noget af det. Skræmmende, lunefuld, smukke og eventyrlige fortællinger. Fortællinger der både får en til at ønske at være en del af det hele, får en til at tro at man sagtens kunne være klog og snedig nok til at begå sig. Og så alligevel ikke,for lige under fortællingernes overflade ved vi at det lunefulde og skrækkelige ligger gemt og ingen kan være helt sikre på at vi faktisk ville kunne overleve dem, givet chancen.
Du har nok gættet det, denne bogs univers er en verden imellem vores, eller i skyggerne af vores. En del af verden skjult med magi som vi mennesker kun ser hvis vi er så uheldige at blive fanget. Her lever 3 søstre. Kun den ene født som fae. Jude er vores hovedperson og efter sine forældres mord da hun var meget ung, voksende hun op blandt fae, magi og som den nye plejefar, hendes forældres morder. Der er store forskelle mellem fae og mennesker. Styrke, magi, evigt liv men det største er evnen til at lyve eller mangel på samme. For fae kan ikke lyve. De kan dreje ordene til at være sande men ikke på den måde du troede. Blandt et folk der er tvunget til aldrig at tale usandt har hun en fordel. En lille fordel i forhold til de tusinde som fae har.

Folket fae, lever med helt andre regler og helt andre ideer omkring hvad der er rigtig og forkert, hvad der er morsomt, hvad man kan tillade sig. Det er en barsk verden de er vokset op i og for at overleve må man tilpasse sig. Jude er en hård negl, en kæmper og ikke mindst en beskytter.
Jeg har altid elsket fae mytologien, specielt arbejdet ind i fantastiske fortællinger. Det er spændende og en fantastisk blanding af hård brutalitet, det uendelige smukke, det fordækte og den løsslupne lykke af hvad der måske kan være. Denne bog har et univers der leger med denne blanding. JEG ELSKER DET! 

Så kommer vi til personerne! Eller rettere personen, fordi jeg vil fokusere på hovedpersonen. June er vores hovedperson og hun er imponerende modig, stærk, ressourcestærk. Med alt det hun skal igennem, alt hvad hun allerede har været igennem, hvad der sker omkring hende og hvordan/hvad hun har været nødt til at ofre for at kunne overleve, tilpasse sig denne verden med brutale udødelige væsner. Jeg er vild med hendes kampklare men blide sind og personlighed. Hun er awsome.
Judes familie er en blandet blanding af mennesker og fae som hver især ikke helt er sikker på hvordan de har med hinanden eller hvordan personerne har det med dem. Der er sket så meget mord og forfærdelige ting, og hvem kan være sikre med fae. 

En sjov ting omkring samspillet mellem mennesker og fae, er at fae tit har meget lidt forstand på mennesker. De ved de kan lyve og vil blive gamle og dø men derudover går de nærmest ud fra at mennesker tænker og har det helt på samme måde som de har det. Hvor mennesker kan blive sure og faktisk kan komme over denne vrede uden at tage hævn, så forventer fae at grunden til at mennesket ikke har reageret endnu er fordi de plotter noget, fordi det ville de have gjort. Jeg elsker forskellen. Jeg elsker at der er så stor kulturforskel og at disse forskelle bliver vist i bogen. 

For ikke at spoile noget omkring handlingen tør jeg næsten ikke snakke for meget om bogens andre personer. Men det jeg vil sige er at du vil starte med at hade nogle, elske andre og i slutningen af bogen er det ikke sikkert du vil have det på samme måde med dem, som i starten af bogen. 😉

Jeg nød til fulde denne bog! Den var fantastisk! Den følelse jeg sidder med efter jeg færdiggjorde den er, HVOR ER DEN NÆSTE BOG! Og ja, jeg ved at der allerede er en 2´er i denne serie og jeg ser frem til at læse den. Jude har arbejdet hård i denne første bog men hendes anstrengelser har på ingen måde gjort at hun ikke skal fortsætte med at kæmpe for alt hvad hun kender og alle dem hun elsker. Tværtimod så er hendes anstrengelser kun lige begyndt. Jeg ved godt det lyder hårdt, men det er på samme måde også ekstremt spændende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *