Fønixens hjerte

Title: Fønixens hjerte
Sprog: Dansk
Forfatter: Christina Ramskov
Sider/længde: 420 sider / 12 timer og 45 minutter
Forlag: Mellemgaard
Fra serie: Fønixens hjerte
Bog i serie: 1
Købt/app: Købt på Fantasyfestival 2019

(Hørt som lydbog på Nota)


♥ ♥ ♥


I bogens beskrivelse læses:

“Den 16-årige outsider Maria Carlsen lever et meget normalt liv, indtil hun en dag kommer i besiddelse af Fønixens Hjerte. Det bliver starten på en rejse ind i en magisk verden, hvor der lever varulve, engle og mange andre væsner, som er både gode og onde.”

Anmeldelse:

Jeg har læst denne bog i forbindelse med Ulven og Uglen Fantasychallenge 2021, som September udfordringen. Denne måneds udfordring lød på: de “Læs en bog du har haft på din TBR længe”. Det kan man roligt sige at denne bog har været. For jeg købte nemlig denne og de to næste bøger i samme serie på fantasyfestivalen 2019. Lige siden har den stået på reolen og bare ventet på dette øjeblik. Jeg havde også en stille plan om ikke at læse og skrive anmeldelse af månedens bog så sent igen på måneden, men… Ja som i kan se så blev det igen i sidste øjeblik. Hvilket også er grunden til at jeg har hørt denne bog som lydbog skønt jeg har den stående på reolen. Men hverdagen og livet har det lidt med at overraske og tage ens tid. For mig har denne tid været ekstra travl både med fantasyfestivalen (som også lige snart får sig et langt post), men også med mange hyggelige arrangementer med dejlige mennesker og dejlige nye ting der har fundet vej ind i mit liv. 

Men tilbage til bogen! 

Jeg læste denne bog netop fordi den har stået og ventet på mig længe, jeg har dog bøger der har ventet længere men nu syntes jeg det var tiden for netop at tage hul på denne serie. Det er helt sikkert en YA bog og ikke i den ældre ende. Kærlighed, venskaber, overvejelser samt verdenen i sig selv har en uskyldighed over sig som kun nogle YA kan have det. Der er en magisk skole, der er flotte og mystiske fyre, en hovedperson som er halvt menneske og halvt engel. Med det har hun levet i menneskenes verden som et menneske. Et helt normalt liv, lige indtil at alt ændre sig. (Livet har med at ændre alle spilleregler på et øjeblik.) Gemt i hendes hjem er et smykke og da hun tager det på så ændre alt sig. Hendes rolige liv bliver nu fyldt med farer. Hendes hverdag bliver også vendt på hovedet, for hun skal nu gå på en magisk skole for magiske væsner. Før var hun den udenforstående, taberen blandt andre tabere der ikke bliver inviteret til festerne og nu er hun langt fra taberen, faktisk er det mere omvendt. Så tag et smykke på og BAM du havner midt i en magisk verden på en magisk skole, skal lære om magi og spændende ting, fået magiske kræfter samt blevet populær for ikke at tale om de lækre drenge….
Denne skole ud over at have de normale fag, menneskets historie har den også den magiske historie, kampsport for ikke at glemme alle de andre magiske fag. Hvilket mere eller mindre betyder at man har alle de normale fag + mange flere. Jeg er imponeret! 

Det er ikke helt ufarligt at være i denne nye magiske verden og der er alt for mange faldgruber samt uhyrer der er efter hende på grund af det hun har om halsen. Men hun klarede det ret godt, hun er en sød person som vil alle det godt.
Vores hovedperson samt hendes venner er ikke helt uden for fare men igen bærer bogen præg af den sikre aura hvor man på ingen måde tvivler på at alt skal ordne sig til det bedre for de fleste ting bliver løst med lethed både på det personlige plan men også i forhold til fjender og de mange kampe Maria ender ud i. Dette er på ingen måde i mine øjne et dårligt træk. For i stedet for at fokusere på personernes dødelighed er fokus på det magiske i denne nye verden, venskaber og eventyrer. Det gør bogen for mig til en hyggebog. En af de serier og bøger jeg læser på grund af jeg har brug for en god historie om magi og fantastiske skabninger. Dog kan der godt mangle lidt dårlige sider til vores hovedperson som er mere engel end menneske på nogle punkter. At have fejl er kun menneskeligt. For selv i det gode findes der ondt. 

Så jeg ville anbefale denne bog til dem som ligesom mig godt kan lide at gå på opdagelse i en helt ny verden. Dem som nogle gange har brug for en hyggelig bog med interessant univers. Dog hvis du leder efter en fantasy teenage romance så er dette ikke helt bogen for dig. Romance for vores hovedperson Maria må vente til de næste bøger. Det er dog helt sikkert at Maria har romance ventende på sig, fordi det ligger denne bog rigtigt meget op til. 

Alt i alt var det en hyggelig bog som jeg ser frem til at se udviklingen igennem serien, for både vores karaktere, plottet og bare generelt finde mere ud af dette bogunivers.

1 thought on “Fønixens hjerte

  1. Pingback: Fantasy-Challenge 2021 | Mit liv, Min blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *