Familien Bridgerton: En uundgåelig længsel

Title: Familien Bridgerton
Undertitel: En uundgåelig længsel
Engelsk titel: Bridgerton; Mister Bridgerton
Sprog: Dansk
Forfatter: Julia Quinn
Oplæser: Tammi Øst, Camilla Lau, Pelle Emil Hebsgaard
Sider/længde: 10 timer og 28 minutter
Forlag: People´s lydbog/E-bog
Fra serie: Bridgerton
Bog i serie: 4
Købt/app: Hørt på Mofibo

(Hørt som lydbog på Mofibo)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses:
Bogens beskrivelse: (Kilde: Mofibo)

“Denne version er beriget med musik og lydeffekter. En version uden denne berigelse findes også.

LONDON, 1824. Penelope Featherington har været hemmeligt forelsket i sin bedste vens storebror, Colin Bridgerton, så længe hun kan huske. Hun tror, at hun ved alt om ham – indtil hun en dag kommer til at afsløre hans allerstørste hemmelighed. En hemmelighed, der får hende til at tvivle på, om hun overhovedet kender ham, når det kommer til stykket. 

Colin selv er træt af kun at blive betragtet som en charmør – og han er træt af alles besættelse af sladderskribenten lady Whisteldown, der tilsyneladende ikke kan udgive et eneste nummer af sit bald, uden at det indeholder sladder om ham. Men da han ender hjem til London efter en længere rejse, opdager han, at flere ting har forandret sig. Ikke mindste Penelope Featherington. 

En uundgåelig længsel er fjerde bind i den verdenskendte romantiske serie om familien Bridgerton. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Lydbogen her er beriget med underlæggende musik og lydeffekter, som understøtter bogens historie. Lydbogen findes også i en version uden denne berigelse. 

Familien Bridgerton får premiere som tv-serie hos Netflix i december 2020. ”

Anmeldelse:

Jeg vil først og fremmest lige sige at denne anmeldelse kan indeholde spoilers! 🙂

Jeg begyndte på serien fordi jeg så første sæson på Netflix som omhandler den første bog i denne serie. Derfor kan i heller ikke finde en anmeldelse af den første bog, fordi den har jeg ikke læst. Men så snart jeg havde set sidste afsnit i tv-serien hoppede jeg direkte over i bog 2 og hørte den som lydbog ved Mofibo. Jeg glæder mig dog stadig til næste sæson i tv-serien af denne bog, fordi jeg syntes der er nogle aspekter som Netflix versionen gør virkelig fabelagtigt! 

Jeg har virkeligt set frem til denne bog i serien. For denne bog omhandler et par karaktere som jeg har lært at holde af igennem både tv-serien og de foregående bøger. Man kan virkelig ikke andet end at lægge mærke til Penelope igennem de andre bøger og tv-serien. Hun er håbløst forelsket i en person der på ingen måde lægger mærke til hendes eksistens andet som et mere eller mindre adopteret familiemedlem i form af hans søsters bedste ven. 

Det bedste ved deres kærlighedshistorie er hvor meget de ikke ved om hinanden og dermed hvor meget de så lære. For det er ikke kun ham som får øjnene op for hende men også Penelope som faktisk ser helt andre sider af en person hun igennem mange år har været forelsket i. 

Hvem er så Penelope? Udadtil, som de fleste ser hende er hun en buttet bænkevarmer. Hun er den af sine søskende som endnu ikke har fundet sig en mand at gifte sig med, og endda heller ikke haft nogle beundre overhovedet. I selskabslivet er hun den stille introverte personlighed som mere eller mindre bliver glemt i baggrunden. Ved hendes familie er hun misforstået og set som den kedelige bogorm. En person som de holder af men har svært ved at forstå. Hendes familie er for det meste velmenende men utrolig sårende. Dette er selvfølgelig ikke ok, men de er også af en kaliber personligheder der simpelthen bare ikke har brikkerne at rykke med til at reagere meget anderledes. Hertil må man virkelig beundre Penelopes kærlighed og tålmodighed med sin familie.
I virkeligheden er hun en utrolig viljestærk kvinde med ben i næsen der siger spar 2! Hun er tit overset af sin familie og i det hele taget af resten af omverden. Hendes ønsker for fremtiden og hendes eget liv er ligeledes overset, glemt samt ser ned på. Men bag scenen har hun sine egne hemmeligheder og lever på en måde et helt andet liv. Et liv hun har meget mere kontrol over end det liv hun har udadtil. 

Hvem er Colin så? Stadig en stor dreng. En dreng der stadig føler sig rastløs fordi han ikke helt er sikker på hvad hans rolle er i denne verden. Han ser på sin familie og ser talent. Han ser på sine søskende og ser dem finde deres plads i verden. Ser hvor selvsikre der er, hvor direkte de går efter deres håb og drømme og hvor sikre de er på hvad det er de vil med deres liv. Samtidig ser han på sig selv og føler på ingen måde den samme selvsikkerhed. Han ved ikke hvor hans plads i verdenen og denne sammenligning med hans søskende får ham til at føle et press til selv at udrette store ting og finde hans specifikke rolle i verdenen. Men hvad er hans rolle?
Han ser op til hans søskende og har svært ved at se sin egen rolle i livet. Men en ting han kan bedre end hvert fald hans to brødre (i de to forrige bøger) det er at håndtere hans problemer på en konstruktiv måde. Han har også dårlige følelser, han er ikke perfekt, langt fra. Men i forhold til hans brødre så håndtere ham dem faktisk på en ikke destruktiv måde. 

Indtil videre af de bøger i serien jeg har læst så er dette det bedste par! Husker på at jeg ikke har læst den første bog. De bringer faktisk det bedste frem i hinanden og sammen faktisk ender med at være stærkere og bedre. De skubber til hinanden på bedste vis. Samtidig med at de begge er søde kærlige sjæle! 

Derudover er hele Penelope hemmelighed et ekstra pust til hele bogens spænding! 🙂

TIl de andre to anmeldelser har jeg kommenteret lidt på Colins to storebrødres problematisk opførsel og syn på kvinder. Hertil er Colin den gentleman vi alle ønsker og håber når vi læser en kærlighedsroman sat i 1800 tallet. Hvor han måske ikke helt ser sine egne muligheder i forhold de manglende muligheder for kvinder. Men han har på den anden side heller aldrig hørt nogen sige at de er utilfredse med de manglende muligheder. I forhold til Penelope er han både beskyttende og støttende. Men også lidt misundelig, men han håndtere det! 

Jeg ser frem til de næste bøger i serien samt så ser jeg rigtigt meget frem til at Netflix kommer ud med næste sæson af tv-serien til bøgerne. Af kærlighedsbøger er denne serie ret så sød og nuttet. Det er en serie man skal læse når man lige har brug for en sød kærlighedshistorie! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *