Only a Monster: Can Kill a Hero

Title: Only a Monster
Undertitel: Can Kill a Hero
Sprog: Engelsk
Forfatter: Vanessa Len
Sider/længde: 361
Forlag: hodder and Stoughton
Fra serie: Only a monster
Bog i serie: 1
Købt/app: Fairy Loot abonnement 

(læst som bog)
(Købt ved via Fairy Loot månedlige abonnement)


♥ ♥ ♥


På bogens bagside læses:

“DON´T FORGET THE RULE.
NO ONE CAN KNOW WHAT WE ARE.
WHAT YOU ARE.
YOU MUST NEVER TELL ANYONE ABOUT MONSTERS.”

 

På bogens indre flap læses:

“IN EVERY STORY THERE IS A HERO AND A MONSTER.

It should have been the perfect summer. Sent to stay with her late mother´s eccentric family in Londin, sixteen-year-old Joan is determined to enjoy herself. She loves her nerdy job at the historic Holland House, and when her super cute co-worker Nick asks her on a date, it feels like everything is falling into place. 

Then a good Samaritan attempt gone wrong sends Joan spinning through time, and her life quickly begins to unravel. 

Her family aren’t just eccentric: they´re monsters, with terrifying, hidden powers. 

And Nick isn´t just a cute boy: he’s a legendary monster slayer, who will do anything to bring them down. 

As she battles Nick, Joan is forced to work with the beautiful and ruthless Aaron Oliver, heir to a monster family that hates her own. She´ll have to embrace her own monstrousness if she is to save herself, and her family. Because in this story…

… SHE IS NOT THE HERO.”

Anmeldelse:

Dette er en bog jeg har fået gennem mit abonnement ved FairyLoot. Denne bog er fra den første bog boks for i år, Januar boksen. Dette eventyr er set fra monsterets synspunkt. I denne verden findes der mennesker og monstre. Monstre er ikke hvad vi tænker normalt ved monstre. Monstre har evner, evner der gør at selvom det kan ligene vi lever i den samme verden så lever monstre lidt i en parallelverden til vores. Deres verdens regler, herskere, begrænsninger er meget anderledes end vores. 

Vores monster. Det monster som bogen følger er Joan. Hun er dog halv menneske og er kun lidt bevidst om hvorfor halvdelen af hendes familie skulle være monstre, hvorfor hun selv skulle være et monster. Hun er vokset op med legender om en helt. En helt som for de fleste monstre familier er mere er små skrækhistorier man fortæller til sine små. Men hun finder ud af at de er meget mere end det.  Alt bliver vendt på hoved da hun endelig finder ud af at hun i sandlighed er et monster og hvad det vil sige. 

Det kan da ikke være så slemt at være et monster? Ikke når vores hovedperson er et monster, ikke? Man kunne næsten forestille sig at når man har sin hovedperson som monsteret så er der en god grund, noget der på en eller anden måde kan undskylde adfærden eller at monster kun er en titel tildelt af overtro eller lignende. Men det er det ikke helt. Den evne som alle  monstre deler, samt nogle enkelte andre evner, er etisk og moralsk forkerte at bruge. Selvom monstrene har en stor trang til at bruge sine evner så er det noget som de 100% godt kan modstå. Så bund og grund er det et valgt, plus lidt kultur. Monster kulturen ser ikke mennesker som lige så meget værd som monstre. At gøre brug af deres evner er normalt og set som en hverdags ting. Der findes individer som Joan, der er halvt menneske og halvt monster så der findes krydsninger, der findes kærlighed mellem mennesker og monstre. Så alligevel ved de nok godt inderst inde at mennesker ikke er så langt fra dem. Dog er en krydsning er et tabu der bliver set ned på. 

Evnerne som monster er for det meste forkerte at bruge. Det er moralsk og etisk forkert. Det er dog svært at være helt forfærdet og forkaste helt og holdent monster når man ser dem gennem Joan øjne, hvor hun kalder en håndfuld for hendes familie som er lige så kærlige og finurlige som familier er flest. Samt er hun selv et monster. Hun har store kvaler med det etiske aspekt der er med at hun er et monster og ser lidt monstrenes verden med menneskeøjne, men kan ikke fuldstændig undgå også at se det i relief til de monstre hun elsker.
Så hvad er et monster? Er det godt eller ondt? Alt ovenstående gør at bogen hele vejen igennem er lidt af et gråt område på det punkt. 

Monster koncepet : Bogen har en helt anden form for monstre. Med en livsstil og frihed som de fleste kun kan drømme om. De ligner fuldstændig mennesker på deres udseende men har evner der gør at selvom at vi er på samme univers og planet så lever de mere i en parallelverden til vores, hvor de har uendelige ,muligheder set i forhold til os. Tid er en meget bredt begreb og alt i verdenen står den for at opleve og udforske. Desuden med de forskellige familier de har samt steder kun monstre kan komme for at skjule deres eksistens for mennesker så er det nærmest en hel anden verden inde i vores. En skyggeverden til vores. Med dens helt egen regler, historier samt legender. 

Legenderne om helten viser sig at være sande… Blot som Joan kun lige at sunket den første forskrækkelse fra at finde ud af hvad det vil sige at være et monster må hun stå over for en legende hun kun troede kun fandtes i hendes barndoms historier. En legende som hun ikke kunne forberede sig på skulle være så altoverskyggende verdensomvæltende, hjerteknusende og snart at hun kastet ind i en helt ny verden. Uden hun rigtig har fået lov til at overveje om hun gerne vil være en del af den. 

Jeg ved at der kommer flere bøger i serien. Jeg ved hvordan den sluttede. Hvilket betyder at selvom at jeg syntes at denne bog godt kunne stå for sig selv så glæder jeg mig alligevel til at se lære mere om denne verden og nok især monstrenes verden. 

Der er både en gæld der skal betales, dog blev den indgået inden alt blev forandret men personen er en der husker. Så hun skal nok betale en gæld. Der er personer som jeg er ret sikker på dem som har læst denne bog gerne vil have til at være med igen dog bliver det vildt spændende hvordan det næste måde kommer til at foregå og om de kan finde tilbage til der hvor de var inden hun tog kampen op i denne den første bog. Desuden er der meget mere at finde ud af i forhold til monstrenes royale familie, som kun blev nævnt og ikke udforsket særligt meget. Så der er meget at tage fat på og udforske i monstrenes parallelverden. 

Det der også kan blive udforsket er denne fjendskab der er mellem Joans familie og Aarons familie. Der er virkelig meget at udforske, både af de forbudte men også årsag til dette had. 

Helten… Ja, Joan skal har noget at arbejde med i forhold til ham. Specielt hvordan han kom til og hvad der skete med ham før hun mødte ham. Der er der også mange mysterier om som bliver spændende at udforske i de næste bøger. 

Jeg har dog kun givet denne bog tre hjerter. Fordi at den er god men meget trist. Jeg tror helt sikkert at den er egnet til flere hjerter når man kommer mere ind i dette meget interessante univers, så det ser jeg meget frem til i de næste bøger. 

Hvad syntes i? Skulle den have haft flere hjerter efter jeres mening? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *