A Deal With the Elf King

Title: A Deal With the Elf King
Sprog: Engelsk
Forfatter: Elise Kova
Sider/længde: 338
Forlag: Silver Wings Press
Fra serie: Married to Magic Novels
Bog i serie: 1
Købt/app: kindle amazon

(Købt e-bog Kindle Amazon)


♥ ♥ ♥


 I bogens beskrivelse læses (fra Kindle store):

Perfect for fans of A Court of Thorns and Roses and Uprooted, this stand-alone, fantasy romance about a human girl and her marriage to the Elf King is impossible to put down!
The elves come for two things: war and wives. In both cases, they come for death.
Three-thousand years ago, humans were hunted by powerful races with wild magic until the treaty was formed. Now, for centuries, the elves have taken a young woman from Luella´s village to be their Human Queen.

To be chosen is seen as a mark of death by the townsfolk. A mark nineteen-year-old Luella is grateful to have escaped as a girl.
Instead, she’s dedicated her life to studying herbology and becoming the town´s only healer.
That is, until the Elf King unexpectedly arrives… for her.
Everything Luella had thought she’d known about her life, and herself, was a lie. Taken to a land filled with wild magic, Luella is forced to be the new queen to a could yet blisteringly handsome Elf King. Once there, she learns about a dying would that only she can save.
The magical land of Midscape pulls on one corner of her heart, her home and people tug on another… but what will truly break her is a passion she never wanted.
A Deal with the Elf King is a complete, *stand-alone novel*, inspired by the tales of Hades and Persephone, as well as Beauty and the Beast, with a “happy ever after” ending. It’s perfect for fantasy romance fans looking for just the right amount of steam and their next slow-burn and swoon-worthy couple. “

Anmeldelse:

Jeg er nogen gange meget uenig i beskrivelser af bøger, om det så er på deres bagside, eller på den side der sælger e-bogen. Som for eksempel denne gang har jeg, som jeg også før har gjort, gjort noget af beskrivelsens tekst hvid i min anmeldelse så den får den effekt at den er usynlig. Nu mindre man markere teksten. Det er ikke første gang jeg gør dette og det bliver nok heller ikke sidste. Men som alle de andre gange jeg har gjort det af den simple grund at jeg synes at beskrivelsen der høre til bogen er for afslørende. Men da det er en del af beskrivelsen så skal den da med i anmeldelsen. Dog på denne måde kan i vælge at ignorere dette stykke af beskrivelsen eller vælge at læse den ved at markere teksten. Enjoy. 

Med første øjekast så fremstår bogen til at være en romance fantasy for netop formålet romance til det mere modne publikum. En langsom opbyggende romance. Og ja bevares den er da til det mere modne publikum. Men hvor man måske ville have den fordom at det så var det eneste den kunne finde ud af at være så har denne bog faktisk plot og følelser for de implicitte som hovedfokus. Hvor de faktisk ikke rigtig ser hinanden på den måde (eller anerkender for sig selv at de gør) før  vi er cirka 80% inde i bogen. Hvor Luella  skal lære at leve i en helt ny verden. Gift med “the Elf king”, dog dette er mere af navn end af gavn. En symbolsk forening. Tradition at kongen skal finde sin dronning mellem landsbyens unge kvinder hvor Luella er vokset op. Det er ikke bare en af de unge kvinder, men den specifikke i denne generation som udviser magiske evner. 

Luella er vores hovedperson som på ingen måde ønsker dette nye liv hun bliver trukket ind i. Hun havde allerede planer og et formål med livet som byens healer. Men da hun havner i dette ukendte land kæmper hun bravt for at holde hoved koldt og ikke falde for dette tilsyneladende kolde væsen hun nu er gift med. Eller det er en måde at beskrive det på. For hun prøver at acceptere sin nye rolle. Prøver at finde et kompromi til at indfi sin nye rolle på en lidt anderledes måde, en der vil passe bedre til hende. Hun gør en god indsats til at finde sin nye plads samt at finde venner og en måde at leve på i dette nye land. Hun gør en brav indsats hvor hun også udfordre hendes egne forudindtagelser af denne verden og mest af alt af kongen. Hun går til alt dette nye med lidt tungt hjerte, men med en imponerende  nysgerrig og  iver i forhold til hendes situation. Uden rigtig at vide hvilke forventninger der er til hende, finder hun det lettere at justere disse forventninger. Hun er meget proaktiv med en stor ansvarsfølelse for menneskene i den by hun er vokset op i. Derved med hendes fravær er hun bekymret. Hun er dog også god til at ignorere sine egne følelser, samt betvivle dem. 

Dette fantasy univers som vi og Luella er havnet i er bygget sådan op at der er et menneskeligt del og den magiske del. For meget længe siden blev de to verdener del op for at beskytte begge sider. Dog betyder det at denne opdeling også gør at menneskenes verden nu er uden magi og denne magiske verden har behov for en lille del af den menneskelige for at overleve. For mennesker i sin tid havde magi, natur magi. Det andet magi bliver kaldt for vild magi. Denne anden verden med magi indeholder også andre eventyrlige væsner såsom feer og vampyrer samt meget mere. Feer har en stor rolle i denne bog hvor den næste handler om deres rige. Derudover i denne bog havde vores heltinde en lille fascination og dvælen ved at der findes vampyrer i denne verden så jeg tror også at vampyrernes rige vil have en stor indflydelse hvis ikke sin egen bog i de næste bøger i serien. Hvilke alle nok vil have en romantisk hoved fokus. 

Bøger der arbejder med romantik og de mere ældre myter og sagnomspundne væsner som vi alle på en eller anden måde har hørt om. Der er mange overleveringer, og de stikker ud i alle retninger og derfor er det netop sjovt og ikke til at stå for når der er en fantasy bog der arbejder med dem, specielt hvis de arbejder med dem på en ny måde.  Og netop derfor blev jeg fanget af forsiden og den medfølgende beskrivelse på Kindle Store ved denne bog. Derudover elsker bøger hvor hovedpersonen bliver kastet ud i en ny verden. Denne følelse at se en ny verden igennem en anden person øjne som også ser det hele for første gang. At opleve noget nyt og fantastisk. Når det så er en helt ny fantasy verden med magi er jeg nærmest allerede solgt. Hvor romance er et formidabelt plus, når der er tale om at fange min interesse og få mig til at læse bogen. Hvilket også var noget af det der fangede mig på Amazon Kindle store. 

Ok, ja forsiden og beskrivelsen fangede mig. Men hvad indeholder  bogen så?

Den havde indhold der er til det voksende publikum. Samt det klassiske tema med at blive revet væk fra alt det man kender og giftet bort til en man ikke kender.
Hvor romance og kærlighed er hovedtemaet og fokus i bogen. Derfor giver det mening hvilken genre den havner i under den brede paraply genre fantasy. Forsiden og beskrivelsen oser lidt af det. Men når det er sagt, så er fokus i bogen overhovedet ikke den del der gør at den havner i voksen kategorien. Da den har meget større fokus på aspektet i kærligheden af at lære hinanden af kende forsigtig, have fordomme hen af vejen, hvor forelskelsen mere eller mindre sniger sig ind på en. Hvor det mere føles som om vores hovedperson har mere fokus på sine omgivelser, overlevelse og tilpasning til et nyt miljø. Hun har lidt et mindset der fokusere på konkrete og lige nu og her vigtige ting og løsninger. På denne vis får vi faktisk rigtig meget ud af historien og verdenen hun er kommet til. Hun arbejder meget i hvordan hun kan bryde cirklen af menneskelige dronninger så ingen i fremtiden skal tvinges til et liv de ikke selv har valgt samt at sørge for begge verdens overlevelse samtidigt. Derfor synes jeg personligt at bogen mere er under kategorien “en sød kærlighedshistorie” der indeholder et andet plot uden om kærlighedshistorien. Dog har bogen stadig hovedfokus på, forelskelsen og kærligheden. 

Så det var en rigtig hyggelig og sød bog og jeg kunne bestemt godt finde på at gå videre i denne serie. Dog kan jeg allerede se at denne serie ikke omhandler det samme par i de næste bøger. Men hvor hver bog indeholder hver deres kærlighedshistorie for et nyt par hver gang. Det der samler dem er at de alle finder sted i samme eventyrunivers. Et univers som jeg ville finde hyggeligt at lære bedre at kende gennem bøgerne. Dog er der forskellige bøger til forskellige behov. Denne serie høre ind under når man har behov for noget stille og rolig hyggelæsning med en sød kærlighedshistorie. 

Hvad syntes i? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *